Ambulanțier voluntar la Parma, rugbyst-ul Maxime Mbanda mărturisește: ”Dacă oamenii ar vedea ce e în spitale n-ar mai umbla aiurea pe străzi!”

Ultima actualizare:

    Rugbyst-ul italian Maxime Mbanda lucrează ca voluntar la ambulanța din ParmaFoto: Facebook/MaximeMbanda
Rugbyst-ul italian Maxime Mbanda lucrează ca voluntar la ambulanța din ParmaFoto: Facebook/MaximeMbanda

Situația gravă din Italia i-a făcut pe sportivi să facă tot felul de gesturi prin care să-și exprime solidaritatea față de victimele pandemiei cu Covid-19. Iar dacă unii dintre ei au făcut donații, alții lucrează efectiv pentru combaterea coronavirusului. În această ultimă postură este internaționalul italian de rugby Maxime Mbanda (26 de ani), care este ambulanțier voluntar în Parma, chiar în inima zonei afectate.

Potrivit site-ului lequipe.fr, Mbanda urma să participe sub culorile Italiei la meciul cu Anglia, de la Roma, din weekend-ul trecut. Doar că partida respectivă a fost amânată din cauza numărului mare de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 din Peninsulă. Astfel că jucătorul de linia a treia a decis să nu stea cu mâinile în sân. ”Când totul s-a anulat în rugby, m-am întrebat cum aș putea să ajut chiar dacă nu am competențe medicale”, a declarat sportivul pentru Agenția France Presse. Acesta s-a implicat mai întâi în transportul de măști, de hrană. Fiind însă un om puternic, jucătorul de la Zebre Rugby  a dorit să facă și mai mult. Astfel că acum lucrează că ambulanțier. ”Mă ocup de transferul pacienților depistați pozitiv de la un spital la altul. Îi car cu targa sau cu scaune cu rotile. Le transport oxigenul”, a spus jucătorul, care i-a atenționat pe cei ce umblă în continuare, aiurea, pe străzi: ”Dacă oamenii ar vedea ce văd eu în spitale n-ar mai fi nimeni în față la supermarket... S-ar gândi de două, de trei, de patru ori înainte de a ieși din casă. Sunt oameni de toate vârstele, sub aparatele respiratorii, medici și infirmiere ce fac de gardă 20 sau 22 de ore, care nu dorm un minut pe zi și care se întorc în spital după ce s-au odihnit puțin...”, a mărturisit rugbystul italian, care s-a referit apoi la pacienți: ”Când vezi privirea lor... Chiar dacă nu pot vorbi îți comunică cu ochii lor și îți spun lucruri pe care tu nu poți să ți le imaginezi”, a spus cel al cărui tată este chirurg la Milano.   Născut la 10 aprilie 1993, la Roma, Mata Maxime Esuite Mbanda este un internațional italian de rugby. Specializat pe înaintare, ca aripă (flanker) de linia a treia, acesta a disputat 20 de meciuri pentru echipa țării sale. Legitimat la franciza Zebre, el a mai evoluat în trecut la Grande Milano  (2011-2013) și Rugby Calvisano (2013-2016). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net