Alina Rotaru ridică 50 de tone pe lună pentru podiumul olimpic

Ultima actualizare:

    Alina Rotaru se antrenează din greu la sala de forță
Alina Rotaru se antrenează din greu la sala de forță

Alina Rotaru, cea mai bună săritoare în lungime din România are un regim draconic de pregătire în drumul spre Jocurile Olimpice: se pregătește 4 ore pe zi, execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 sărituri cu elan și face genuflexiuni cu halterele de sute de kilograme la fiecare antrenament.

România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 atlete, dintre care două la săritura în lungime. Pentru Alina Rotaru, una dintre ele, cele aproape 185 de zile rămase până la startul celei mai mari competiții sportive ale planetei sunt zile cu un program de pregătire spartan. Atleta, care anul acesta va împlini 28 de ani, se pregătește din 2014 la Stuttgart, acolo unde este și căsătorită. “Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genuflexiuni și 185 de kilograme în timp ce fac semigenuflexiuni. Am făcut un calcul și pe lună ridic cam 50 de tone de greutați”, a declarat pentru Sportsnet Alina Rotaru.

Alina Rotaru, alături de antrenorul ei, în sala de forță
Alina Rotaru, alături de antrenorul ei, în sala de forță

Deși 2020 a fost un an ciudat pentru toată lumea, dar mai ales pentru sportivi, Alina a încercat să nu se abată de la programul ei de pregătire și i-a și reușit. „Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart. Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine”, mărturisește românca.

”Sezonul de sală 2021 e încă incert”

Alina a început atletismul la vârsta de 8 ani cu gândul de a ajunge la Jocurile Olimpice, iar după 20 de ani acesta e pe cale să i se îndeplinească. A participat la numeroase concursuri unde a realizat foarte multe recorduri personale. În 2020, un an extrem de dificil, Alina a reușit să concureze în opt întreceri internaționale, iar în trei dintre acestea s-a clasat pe locul 1. În ceea ce privește anul acesta, sportiva nu știe la ce să se aștepte. „Sezonul de sală 2021 e încă incert, momentan sunt programate competiții din circuitul mondial de sală și Europeanul de sală, dar acestea se pot schimba în funcție de numărul infectărilor din țara respectivă. Sper ca anul 2021 să fie un an mai aproape de normalitate și să putem concura din nou în fața unui public numeros”, a încheiat românca.

Alina Rotaru, în săritură
Alina Rotaru, în săritură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net