Alina Dumitru, la un pas de recordul Nadiei!

Ultima actualizare:

Judoka Alina Dumitru şi-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice şi a egalat, prin aurul obţinut joi, recordurile la medalii europene în judo-ul feminin.

Până la performanţa sportivei române, 8 titluri mai aveau austriaca Edith Horvat şi olandeza Angelique Seriese. Într-o ierarhie "naţională", Alina este depăşită la numărul de medalii de aur cucerite doar de gimnasta Nadia Comăneci.

Supranumită "Zeiţa de la Montreal", fosta sportivă a luat de nouă ori medalia de aur, însă în doar trei Campionate Europene, participând la mai multe probe. Alina, care mai are în palmares alte 7 titluri de campioană europeană (între 2004-2011, cu excepţia anului 2009), la nivel continental având şi două medalii de bronz (2002 şi 2009), a anunţat că turneul din Rusia a fost ultimul european pentru ea, dorind să se retragă după Olimpiada de la Londra.

"Această medalie este specială pentru mine, având în vedere că este ultimul Campionat European la care particip. Plănuiesc să mă retrag după Jocurile Olimpice", a spus sportiva în vârstă de 29 de ani.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net