Alin Şania: «Dubai e raiul luxului»

Ultima actualizare:

    Distracţia preferată  a lui Şania în Dubai e  plimbarea cu skijet-ul
Distracţia preferată a lui Şania în Dubai e plimbarea cu skijet-ul

Fostul stelist Alin Şania, în vârstă de 27 de ani, a fost atras de banii oferiţi de arabi, dar nu s-ar muta niciodată cu familia în „paradisul de pe Pământ" din cauza legilor musulmane mult prea drastice. După câteva luni petrecute în Dubai, tricolorul a semnat deja un transfer în Germania, pentru sezonul viitor.

Mânat de dorinţa de a câştiga cât mai mulţi bani, arabii oferindu-i 100.000 de euro pe an cu tot cu prime, interul s-a transferat anul trecut la echipa Al Wasl, din Dubai.

Plaje întinse, nisip fin, amabilitatea angajaţilor, clădiri impresionante şi o arhitectură care îţi ia ochii - toate acestea l-au întâmpinat pe sportivul nostru, care dintr-odată s-a simţit ca în Paradis.

La 1.98 metri, Şania e cel mai înalt handbalist de la Al Wasl

simeon stalpnicul png

„Răsăritul şi apusul din deşert te vor acapara şi te vor face să te simţi că eşti centrul universului, iar cea mai mare clădire din lume, Kalifa Tower, te va aduce cu picioarele pe pământ", ne spune Alin primele impresii despre Dubai, unde şi-a făcut prieteni pe care la vară îi aşteaptă să le arate România.

Printre antrenamente, handbalistul nostru şi-a găsit oaza de relaxare plimbându-se cu skijetul, mergând la filme şi la unele meciuri de fotbal (unde juca prietenul său, Ionuţ Rada) la un grătar sau la cumpărături.

Handbalistul a încercat şi mijlocul tradiţional de transport din Emirate, mersul pe cămilă

simeon stalpnicul png

„Shopping-ul nu e aşa rentabil cum se zvoneşte în Europa. Reducerile sezoniere sunt rare şi nu atât de considerabile. Dubaiul este un oraş scump şi se promovează turismul de lux", povesteşte românul, care recomandă o vizită la Emirates Mall (unde se află pârtia de ski) sau Dubai Mall (cel mai mare mall din Emirate).

În spatele luxului opulent pe care toată lumea îl scoate în faţă când vine vorba de Dubai, cine trăieşte, chiar şi câteva luni acolo, îşi dă seama că şi un asemenea oraş are „uscăturile" lui.

Şania este vedeta formaţiei din Dubai, fiind marcat om la om la fiecare meci

simeon stalpnicul png

„Reţeaua de canalizare nu face faţă rarelor ploi de aici, iar un alt punct negativ este diferenţa care se face între localnici şi emigranţii din ţările sărace, cum ar fi India şi Filipine, care sunt exploataţi", afirmă Alin.

El a simţit din mijlocul lucrurilor stricteţea în ceea ce priveşte cultura arabă. „Sunt un popor civilizat care atâta timp cât îi sunt respectate regulile, nu deranjază pe nimeni. Nu ştiu şi nu vreau să ştiu cum sunt dacă nu sunt respectaţi şi li se încalcă regulile, dar am auzit că sunt foarte drastici şi orice abatere este sancţionată", mai spune handbalistul român, care nu e un fan al mâncărurilor locale.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net