Alin Petrache a făcut bilanţul olimpic: "E o confirmare a realităţii"

Ultima actualizare:

    Alin Petrache, preşedintele FRR spera într-o întoarcere a sentinţei, dar asta nu s-a întâmplat şi "Stejarii" au interzis la Mondialul din Japonia 2019Foto: Click!
Alin Petrache, preşedintele FRR spera într-o întoarcere a sentinţei, dar asta nu s-a întâmplat şi "Stejarii" au interzis la Mondialul din Japonia 2019Foto: Click!

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a emis un comunicat de presă prin care a analizat prestaţia românească la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde tricolorii au obţinut cinci medalii (una de aur, una de argint şi trei de bronz).

"Doresc să îmi asum în faţa opiniei publice din România, ca preşedinte al COSR, neîndeplinirea obiectivului la această ediţie a Jocurilor Olimpice - Rio 2016. Analiza responsabilităţilor, a rezultatelor şi a pregătirii competiţiei o vom face, aşa cum este normal, în cadrul Comisiei Tehnice, pe care o voi convoca în cel mai scurt timp statutar posibil. În prima şedinţă a Comitetului Executiv, personal, şi sper că întreaga echipă de conducere, să ne depunem mandatul în faţa celor ce ne-au ales, pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată din considerente ierarhice, de funcţie", a precizat Petrache.

"Rezultatele de la Rio nu sunt decât o confirmare a realităţii sportului românesc de astăzi, iar măsurile pompieristice, de heirup, chiar înnobilate de eforturile extraordinare ale unor federaţii, ale unor sportivi şi ale unor antrenori de excepţie, nu pot duce la performanţe sistemice", a completat şeful de la COSR.

"Pentru toţi sportivii României care, începând de astăzi, privesc către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, un îndemn: Aveţi încredere, nu vă pierdeţi speranţa! Veţi fi acolo şi veţi reuşi!", a încheiat Petrache.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net