Alin Petrache, antrenor de rugby pentru copiii săi

Ultima actualizare:

    Echipa Petrache după antrenamentul de rugby din curte
Echipa Petrache după antrenamentul de rugby din curte

Președintele Federației de Rugby, Alin Petrache, a văzut partea bună a izolării cauzate de pandemia de coronavirus: în ultimele luni a petrecut foarte mult timp cu cei 5 copii. Au făcut teme, au pictat și a încercat să îi învețe sportul în care el a performat.

Alin Petrache (44 de ani) este unul dintre cei care au profitat la maximum de perioada de izolare impusă de pandemia de coronavirus. Șeful rugbyului românesc spune că în ultimele luni a profitat de perioada obligatorie de stat acasă pentru a redeveni tătic cu normă întreagă. Căsătorit din 2016 cu creatoarea de modă Maria Marinescu, ei au cinci copii: trei fete ale lui din prima căsătorie (Daria – 18 ani, Casiana – 11 ani și Ecaterina – 9 ani) și doi băieți: Levin (9 ani), din mariajul anterior al designerului și Iacob (2 ani și jumătate), rodul iubirii dintre Alin și Maria. 

În ultimele luni, fostul căpitan al naționalei  „stejarilor” și-a petrecut timpul între drumurile la noul stadion de rugby ”Arcul de Triumf” aflat în construcție, orele de educație fizică militară pe care le predă și familia sa. ”Am avut o perioadă plăcută și frumoasă pentru că mi-am petrecut timpul de dimineață până seara împreună cu ei. Cred că ne-am regăsit și regăsirea asta a familiei pe anumite perioade cred că face bine. E ca un concediu, numai că a fost un concediu prelungit”, a declarat Alin Petrache pentru pentru Sportsnet.

Petrache: ”Mereu am dorit ca ei să practice un sport”

Pe timpul pandemiei, fostul sportiv a devenit un tată model: și-a ajutat copiii la lecții, au pictat împreună și au făcut sport. Chiar dacă cei mici practică deja alte sporturi (Cassiana face atletism de un an și jumătate, Ecaterina, fetița cea mică merge de patru ani la gimnastică, iar Levin joacă baschet de un an și jumătate), Petrache n-a rezistat tentației de a-i iniția în tainele sportului care l-a făcut celebru: rugbyul.

Alin Petrache, la antrenament cu copiii
Alin Petrache, la antrenament cu copiii

Așa că fostul căpitan al naționalei a făcut primele ”antrenamente” cu Casiana, Ecaterina, Levin și Iacob în curtea casei, iar ei au fost foarte încântați. ”Mereu am dorit ca ei să practice un sport sau mai multe. Se bucură de bucuria de a alerga în aer liber sau de a face înot și multe alte sporturi ceea ce este un lucru extrem de important și bun pentru sănătatea lor”, a mai spus Alin Petrache, președintele FRR. El se amuză când povestește cum decurge o zi din viața lui alături de patru copii care, atunci când nu fac mișcare, fac școală online. ”În afară de cel mic, ceilalți au școală online pe bucăți, în funcție de ore. Îți dai seama câte tablete avem, câte caiete pregătim, câte birouri sunt în casă… Toată lumea face școală”, explică Petrache.

Stadionul Arcul de Triumf, a doua lui casă

Din cauza durerilor de spate, sportul nu mai este o prioritate pentru Alin. Atunci când are mai mult timp la dispoziție, preferă să fie împreună cu cei mici. ”Având în vedere că timpul e foarte redus la mine în clipa în care vin acasă de la anumite joburi, e normal să stau foarte mult cu ei. Mi-e foarte greu acum cu construcția stadionului pentru că stadionul era pentru mine a doua casă. Și dimineața, înaine să merg la federație sau înaine să merg la ore pentru că sunt profesor de educație fizică militară, treceam pe la stadion, alergam făceam un pic de sală, un pic de mișcare”, a mai declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Alin Petrache vizitează zilnic stadionul ”Arcul de Triumf”
Alin Petrache vizitează zilnic stadionul ”Arcul de Triumf”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net