Alin Firfirică nu s-a calificat în finala olimpică la disc și a ocupat locul 17

Ultima actualizare:

    Alin Firfirică a aruncat 61,90 m, la a doua încercare a sa din calificăriFoto; COSR / Team România / Cristian Nistor
Alin Firfirică a aruncat 61,90 m, la a doua încercare a sa din calificăriFoto; COSR / Team România / Cristian Nistor

Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 2019, Alin Firfirică (25 de ani) n-a putut repeta evoluția bună de atunci, de la Doha. Stelistul a ratat, astăzi (vineri, 30 iulie), calificarea în finala probei de aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Firfirică a concurat în Grupa A de calificare, iar cea mai bună aruncare a sa a măsurat 61,90 metri, la a doua încercare. El a mai avut o primă aruncare de 60,42 metri, în timp ce la a treia a ratat. Românul a ocupat locul 10 în grupa A, respectiv 17 la general. În finală s-au calificat primii 12 sportivi. Singurul care a reușit să-și îndeplinească baremul a fost Daniel Stahl (Suedia), cu o aruncare de 66,12 metri. În timp ce jamaicanul Chad Wright, cu 62,93 metri, a fost ultimul discobol care a prins finala programată mâine (sâmbătă, 31 iulie), la ora 14.15.

La atletism, România va mai avea în competiția olimpică alți nouă sportivi: Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Mikloş (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net