Alex Bologa, bronz la judo la Jocurile Paralimpice! A rămas fără vedere de la 7 ani

Ultima actualizare:

    Alex Bologa, complet nevăzător, medaliatul cu bronz al României la Jocurile Paralimpice de la RioFoto: Facebook
Alex Bologa, complet nevăzător, medaliatul cu bronz al României la Jocurile Paralimpice de la RioFoto: Facebook

După fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice are loc o sesiune a Jocurilor Paralimpice. În acest an, la Rio, competiția pentru persoane cu dizabilități a început cum nu se poate mai bine pentru țara noastră. Alex Bologa, primul judoka nevăzător din România, a câștigat medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Competiția a avut marea deschidere în 7 septembruie, iar a doua zi, românul nostru a adus și prima medalie pentru țară. Povestea lui de viață este una cutremurătoare. Deși nu a împlinit încă 21 de ani, Alex a tras mai mult decât mulți dintre noi. În timp ce mama sa era însărcinată cu el, aceasta a contractat un microb care s-a dovedit a-l  lăsat complet fără vedere încă de când avea doar șapte ani.

S-au încercat tratamente revoluționare, operații prin străinătate, dar nu s-a putut face nimic pentru el. Și-a găsit refugiul în sport, dar s-a ținut și de școală. A început cu înotul, iar de patru ani face judo la Cluj. Merge la Facultatea de Psihologie a Universității "Babeș Bolyai", unde este student în anul II, și se pregătește să devină și maseur. Alexandru Bologa a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, unde l-a învins și pe campionul paralimpic de la Beijing, algerianul Noura Mouloud, în sferturi.

Pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges din Uruguay, pe care l-a învins după 20 de secunde de luptă. La Jocurile Praalimpice din Brazilia, desfășurate între 7 și 18 septembrie, participă 12 sportivi români: Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Bobi Simion (tenis de masă), Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Makszin Dacian (tenis de masă).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net