Alessandro Zanardi a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale

zanardi-alessandro-gettyimages-1176364200.jpg

Alessandro Zanardi a câștigat patru titluri  paralimpice în 2012 și 2016
Alessandro Zanardi a câștigat patru titluri paralimpice în 2012 și 2016
Foto: Guliver / GettyImages

Fost pilot de Formula 1, Alessandro Zanardi (53 de ani) a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, la spitalul din Siena, unde este internat de zece zile. Campionul paralimpic a suferit un accident în 19 iunie.

Operaţia a durat două ore şi jumătate, Zanardi fiind dus apoi la terapie intensivă, unde este intubat. Potrivit unității medicale din orașul italian, „Starea lui este stabilă din punct devedere cardiorespirator şi metabolic, şi gravă din punct de vedere neurologic".
Fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Alessandro Zanardii a fost transportat, în 19 iunie, cu elicopterul, în stare gravă, la spitalul din Siena, după un accident la o etapă din Toscana.  Acesta a pierdut controlul bicicletei, s-a rărturnat şi s-a izbit de un camion.
În ultimul comunicat al spitalului s-a specificat faptul că starea de sănătate a lui Alessandro Zanardi, aflat încă în comă, intubat şi cu asistenţă respiratorie, rămâne, stabilă, dar gravă: „A treia noapte la terapie intensivă a decurs fără evenimente notabile. Starea clinică este neschimbată atât din punct de vedere cardio-respirator, cât şi metabolic. Prognosticul este în continuare rezervat", au transmis medicii.
Participant la 41 de curse de Formula 1, între 1991 și 1999, Alessandro Zanardi a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania, în 15 septembrie 2001. Atunci, el a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar bolidul unui alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, italianul și-a pierdut ambele picioare în acel accident.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1