Africa de Sud va disputa a treia finală la Cupa Mondială de rugby

Ultima actualizare:

    De Allende a marcat singurul eseu pentru Africa de Sud în semifinala cu Țara GalilorFoto: Guliver / GettyImages
De Allende a marcat singurul eseu pentru Africa de Sud în semifinala cu Țara GalilorFoto: Guliver / GettyImages

Selecționata Africii de Sud s-a impus (19-16) în fața Țării Galilor și se va bate cu Anglia pentru titlul mondial la rugby

Spre deosebire de semifinala de sâmbătă, în care Noua Zeelandă a fost dominată categoric de ”trandafiri”, care s-au impus cu 19-7, cea de ieri a fost extrem de echilibrată.Diferența a fost făcută cu patru minute înainte de final, dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Pollard, cel care a mai fructificat alte trei penalități (min. 15, 20 și 35) și a transformat eseul lui De Allende (min. 57). De partea cealaltă, galezii au înscris tot o încercare, prin Adams (min. 65), transformată de Halfpenny, și din alte trei penalități ale lui Biggar (min. 18, 39, 45). Altfel, combatanții s-au întrecut în lovituri tactice cu piciorul, fiind contabilizat un număr record pentru acest nivel, 81! De asemenea, apărările s-au dovedit (aproape) de netrecute. Sud-africanii au avut un procentaj de 93% la placaje (au reușit 142 din 152 încercate), iar galezii de 83%! Iar campionul din acest punct de vedere a fost  Pieter-Steph du Toit, care a reușit 18 pentru selecționata Springboks.În plan ofensiv, trebuie subliniată eficiența sud-africanului Handré Pollard, care a avut un procentaj de 100% în privința loviturilor la țintă, dar și faptul că galezul Josh Adams a marcat al 6-lea eseu al său în competiție, fiind cel mai bun marcator.E de subliniat că duminică, 3 noiembrie, Africa de Sud va disputa a treia sa finală la Rugby World Cup, după cele câștigate în 1995 și 2003. Și la fel ca acum 16 ani, Springboks îi vor înfrunta pe englezi. Cu o zi înainte, în 2 noiembrie, Noua Zeelandă și Țara Galilor își vor disputa medalia de bronz.

Doliu în presa neozeelandeză

Eșecul (7-19) neașteptat suferit de Noua Zeelandă în semifinala cu Anglia de la Cupa Mondială de rugby a stârnit multă tristețe în țara insulară din Pacificul de Sud. Ediția tipărită a ziarului ”Herald on Sunday” a apărut cu prima pagină de culoare neagră, având la mijloc, cu litere mici, următorul anunț: ”All Blacks au fost eliminați de la Cupa Mondială. Dacă vreți să aflați ceva în plus, mergeți la paginile de sport”. Într-un alt text, de data aceasta publicat pe site, redacția publicației neozeelandeze a precizat: ”Nimeni nu vrea să vorbească cu adevărat despre așa ceva...  Cu toată sinceritatea, nu am fi vrut să publicăm această informaţie. Niciun neo-zeelandez nu ar fi vrut să citească aşa ceva". În cronica meciului se vorbeşte despre "sfârşitul lumii" şi despre un "soare care apune peste visul All Blacks de a câştiga de trei ori la rând Cupa Mondială".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net