Adrian Aciobăniței e campion al Franței la volei

Ultima actualizare:

    Adrian Aciobăniței cu trofeul de campion al FranțeiFOTO: Facebook
Adrian Aciobăniței cu trofeul de campion al FranțeiFOTO: Facebook

Internaţionalul român Adrian Aciobăniţei (23 de ani) a cucerit titlul de campion al Franţei la volei cu formaţia AS Cannes.

În finala play-off-ului, Cannes a învins cu scorul general de 2-1 pe Chaumont, meciul decisiv fiind de-a dreptul dramatic. ”Dragonii” din Cannes au revenit după ce au fost conduşi cu 2-0 la seturi şi au salvat apoi trei mingi de meci în actul al patrulea înainte de a se impune cu scorul de 3-2 (23-25, 15-25, 25-16, 27-25, 15-9).

Titular pe postul de extremă, Adrian Aciobăniţei a fost al doilea marcator al echipei, cu 16 puncte, dar el a fost în întreg campionatul unul dintre jucătorii care au contribuit cel mai serios la succesele echipei în acest sezon încheiat cu cucerirea primului titlu pentru Cannes după o pauză de 16 ani. În total, clubul francez a triumfat în întrecerea internă de 10 ori.

Pentru Adrian Aciobăniţei, desemnat în 2020 cel mai bun voleibalist român de către Federaţia Română de Volei, urmează o perioadă plină de meciuri alături de naţionala masculină, care este implicată în următoarea lună atât în preliminariile Campionatului European 2021, cât şi în participarea la Golden League.

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveţia şi Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploieşti, între 14 şi 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, România va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina şi Slovacia. Turneu Final Four va avea loc în luna iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net