Adevăratul motiv pentru care Halep a renunţat la Fed Cup. Click! vă spune care este strategia Simonei

Ultima actualizare:

    Simona Halep  nu a câştigat nici un  meci disputat în faţa  Mariei SharapovaFoto: AP
Simona Halep nu a câştigat nici un meci disputat în faţa Mariei SharapovaFoto: AP

Se ştie deja că Simona Halep nu va juca în barajul cu Canada pentru a pregăti cum se cuvine turneul de la Stutgart, care va începe în ziua imediat următoare partidei din Fed Cup. Click! vă spune de ce e important pentru Simona să obţină un rezultat bun în Germania.

De fapt, totul se reduce la un duel între Simona şi Maria Sharapova pentru locul 2. Un loc care asigură o poziţionare mai bună la turneul de la Roland Garros, ţinta finală a jucătoarei noastre. În prezent, Simona Halep se află pe locul 3, la 19 puncte în spatele ocupantei locului secund, Maria Sharapova. Această situaţie va rămâne neschimbată până la turneul de la Stuttgart, acolo unde ambele jucătoare sunt înscrise. Numai că, având în vedere că rusoaica e campioana en-titre, ea are de apărat o groază de puncte, spre deosebire de Simona, care nu are de apărat decât unul singur. Drept urmare, la finalul turneului de la Stuttgart situaţia în clasament are mari şanse de a se inversa. Singura condiţie este ca Simona Halep să obţină un rezultat mai bun decât Maria Sharapova la turneul din Germania. Cum rusoaica va fi cap de serie 1 şi românca favorită 2, ele nu s-ar putea întâlni decât în finală, dar nu ne-ar părea rău nici dacă Maria s-ar pierde pe drum. 

De ce este foarte important ca Simona Halep să fie numărul 2 mondial după Stuttgart? Foarte simplu. Pentru că pe baza acelui clasament se desemnează capii de serie la turneele de la Madrid (2-9 mai) şi Roma (11-17 mai). Acolo unde va participa şi Serena Williams, care va fi cap de serie 1. Dacă Simona va fi a doua favorită la aceste turnee înseamnă că potenţialul meci cu Serena va putea avea loc doar în finală.

Ar putea fi cap de serie 2 la Roland Garros

Un rezultat bun al Simonei la Madrid, acolo unde anul trecut a jucat finala, ar însemna că ea va fi pe locul doi şi înainte de Roland Garros, turneu care va avea loc în perioada 24 mai – 6 iunie. La Paris, obiectivul româncei este cucerirea titlului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net