Adevăraţii campioni ai sportului

Ultima actualizare:

    Meciurile de  volei se dispută  cu fileul aflat la  un metru de sol.  Concurenţii stau  pe podea, iar regulile  sunt similare cu cele  din voleiul clasic
Meciurile de volei se dispută cu fileul aflat la un metru de sol. Concurenţii stau pe podea, iar regulile sunt similare cu cele din voleiul clasic

În această perioadă, la Londra se dispută Jocurile Paralimpice, competiţia olimpică a persoanelor cu handicap. Este o întrecere a curajului, a dârzeniei, a adevăraţilor învingători, căci concurenţii sunt, fără excepţie, adevăraţi campioni, adevărate modele.

A devenit deja o tradiţie ca la câteva săptămâni de la terminarea Jocurilor Olimpice aceleaşi baze pe care s-au împărţit cele mai dorite medalii din lume să fie gazda Jocurilor Paralimpice.

Ba mai mult, au existat şi cazuri în care s-au construit baze special pentru concursul paralimpic. Aşa s-a întâmplat la actuala ediţie, acolo unde londonezii nu au putut folosi terenurile de la Wimbledon pentru turneul de tenis în scaun rulant.

Aşa că a construit o bază de la zero, care a costat câteva zeci de milioane de euro şi care va fi folosită apoi pentru iniţierea celor mici în „sportul alb". În continuare puteţi vedea câteva imagini sugestive pentru această competiţie, la care România a obţinut ieri primul titlu din istorie, prin ciclistul Carol Novak!

TENIS DE MASA

Tenisul de masă are mai multe categorii, în funcţie de hadicap. Dar meciurile sunt la fel de încinse ca şi în meciurile clasice.

CAMPION

Emoţiile sunt la fel de mari pentru toţi campionii, indiferent de sport sau de gradul de handicap. Ierarhiile sunt necesare doar pentru a se acorda medaliile, căci fiecare concurent este un adevărat campion

NATAŢIE

Probele de înot oferă imagini fantastice, căci concurenţii sunt exemple de voinţă. Cel din imagine, de exemplu, înaintează prin forţa piciarelor şi unduirea corpului aidoma unui peşte.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net