Adela Bălțoi a fost atinsă de ”Microbul” maratonului

Ultima actualizare:

    Adela Bălțoi a alergat din 2013 la Maratonul Internațional BucureștiFoto: Marian Burlacu
Adela Bălțoi a alergat din 2013 la Maratonul Internațional BucureștiFoto: Marian Burlacu

Campioană națională pe 42,195 km, săptămâna trecută, Adela Bălțoi (26 de ani) s-a născut în aceeași zonă geografică din care a plecat și Constantina Diță

Alergătoarea legitimată la Pandurii Tg. Jiu spune că n-a participat la Maratonul Internațional București pentru a cuceri o medalie, ci pentru a-și testa forțele.Adela Bălțoi a sosit a doua în întrecerea fetelor, după etiopianca Gelana Almaz Erba (2h 41:29) și înaintea Nicoletei Ciortan (2h 57:56). Cronometrată în două ore, 50 de minute și 5 secunde, ea a obținut pentru prima dată titlul național la maraton. Unul despre care spune că îi dă ”oarecare încredere pe mai departe. Pe mine m-ar bucura mai mult dacă aș reulși să fug un timp mai tare. Acum, la București, nu am venit pentru titlu. Am venit să văd unde mă aflu și să prind un loc pe podium între primele trei la internațional”. Obiectivul Adelei este să coboare cât mai mult sub timpul scos acum, care este, de altfel, și recordul ei personal. ”În 2013 a fost primul maraton, la București. De la două ore și 59 de minute am reușit să ajung la două ore și 55 în 2014. În 2015 am renunțat să mai fug maraton deoarece am fost dezamăgită de timp... Anul acesta nu am pregătit maratonul în mod special. Am alergat din ambiție mai mult... Am făcut tot ce a trebuie să fac la antrenamente pentru maraton, dar nu am tras de mine. Am zis că mai bine merg pe odihnă și sunt cât decât  mulțumită de rezultat”.

Vrea să-și facă baremul pentru Tokyo

Născută în Berlești, județul Gorj, Adela Bălțoi confirmă că Oltenia este un loc propice alergătoarelor de maraton. Și e suficient să spunem că de acolo s-au lansat campioana olimpică de la Beijing Constantina Diță (Turburea) și campioana mondială și vicecampioana olimpică Lidia Șimon (Târgu Cărbunești). Întrebată dacă e vreun secret, Adela a răspuns zâmbind: ”O fi vreun microb pentru maraton sau așa a fost menită zona Olteniei să aibe maratoniste bune”. Lansată în atletism în liceu, de Laurențiu Ciobanu, elevă a profesoarei Viorica Dima, Adela nu și-a făcut încă un plan pentru anul ce vine. ”Nu știu ce se va întâmpla. Voi vedea pe parcurs... O să continui să mă pregătesc și îmi doresc să îndeplinesc baremul la maraton pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo”. 

Este și arbitru asistent în fotbal

Nepoată a fostului fotbalist dinamovist Alexandru Bălțoi, dublu campion al României și câștigător al Cupei, Adela Bălțoi cochetează și ea cu sportul cu balonul rotund. Atleta este arbitru asistent din 2015, iar anul acesta a oficiat la douăsprezece meciuri în județul Gorj. ”Cea mai bună prietenă a mea făcea asta și așa am ajuns și eu să mă înscriu la cursuri. Ideea era că câștig un ban în plus”, a declarat Adela pentru site-ul 4run.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net