Acestea sunt cele mai mari stadioane din lume

Ultima actualizare:

    Coreea de Sud
Coreea de Sud

Noi ne mândrim cu atmosfera pe care o creează fanii Stelei pe „Ghencea” sau cei ai Timişoarei pe „Dan Păltinişanu”, arene sub 30.000 de locuri.

Cum ar fi dacă suporterii celor două echipe ar umple arene de trei ori mai mari? Probabil că nu vom afla niciodată, dar exerciţiul de imaginaţie merită încercat.

Click! vă prezintă cele mai mari stadioane ale lumii.

«Strahov», gigantul nefolosit din Praga (Cehia) - 220.000 de locuri

Deşi nu mai este folosit pentru evenimente sportive şi este mult diferit faţă de alte stadioane – câmpul de joc are 63.500 mp adică suficient pentru nouă terenuri normale .

„Marele Strahov” din Praga este cea mai mare arenă multifuncţională din Europa. Cele 220.000 de locuri ale sale sunt numai bune pentru concerte, dar în plan sportiv este folosit doar de Sparta, care se antrenează aici.

În lume, este depăşit doar de Circuitul de la Indianapolis, care are fabuloasa capacitate de 257.325 de locuri.

«Yuva Bharati Krirangan» din Calcutta (India) - 120.000 de locuri

Construit în 1984, găzduieşte derby-ul de tradiţie al fotbalului local, dintre East Bengal şi Mohun Bagan, care se dispută de cele mai multe ori cu casa închisă.

Pe lângă cele două echipe, stadionul mai este folosit şi de Mohammedan SC şi a găzduit meciul de retragere al lui Oliver Kahn de la Bayern Munchen, un amical cu Mohun Bagan (câştigat de bavarezi cu 3-0).

«Azteca» din Mexico City, Mexic - 105.000 de locuri

Este singurul stadion care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale – 1970 şi1986.

Totodată, aici s-a disputat sfertul de finală dintre Argentina şi Anglia, în care Maradona a marcat „Golul secolului”, dar şi reuşita care avea să devină cunoscută ca „Mâna lui Dumnezeu”, la CM 1986. Este cea mai mare arenă din America Latină.

«Camp Nou» din Barcelona (Spania) - 98.772 de locuri

Cel mai mare stadion din Europa şi gazda lui FC Barcelona, arena din capitala Cataluniei putea găzdui pentru Mondialul din 1982 un număr de 121.749 de spectatori, fiind la acea dată cea mai mare din lume.

Redus între timp la capacitatea actuală, oficialii Barcei plănuiesc o reextindere cu 10.000 de locuri, costurile fiind estimate la un sfert de miliard de euro.

«Cricket Ground» din Melbourne (Australia) - 100.018 locuri

Cel mai mare stadion din emisfera sudică este folosit în special pentru cricket, cum sugerează şi numele, dar este folosit şi de naţionala de fotbal a Australiei.

Deschis iniţial în 1854, a fost inclus în 2005 pe lista patrimoniului naţional australian şi deţine recordul mondial pentru cei mai înalţi stâlpi de nocturnă - 75 de metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net