Acestea sunt cele mai inaccesibile evenimente sportive de pe glob. Eşti erou dacă prinzi bilet aici!

Ultima actualizare:

Sportul este un microb general şi mulţi oameni îşi fac un mod de viaţă din a participa la cele mai tari evenimente sportive posibile.

Unele dintre ele, deşi sunt fenomene de masă, sunt însă de-a dreptul exclusiviste şi ai nevoie de foarte mulţi bani şi foarte mare noroc să le bifezi măcar o dată în viaţă. De multe ori, nici piaţa neagră nu este de ajuns. Iată un top al celor mai revoltătoare din acest punct de vedere.

Super Bowl. Finala NFL, liga de fotbal american, este în fiecare an unul dintre cele mai tari evenimente de pe glob. În februarie 2014, un bilet la meciul dintre Seattle Seahawks şi Denver Broncos, jucat la New Jersey, a ajuns să coste şi 12.500 de dolari. Pentru 82.529 de persoane prezente însă pe stadion n-a fost însă nicio problemă să plătească această sumă şi au fost prezente pe MetLife Stadium la -10 grade Celsius.

Wimbledon. Turneul de tenis din Londra este cel mai căutat dintre cele patru de mare şlem ale anului. Biletele se dau tot timpul în câteva ore după ce sunt scoase la vânzare şi ajung să coste mii de lire sterline pe piaţa neagră. În plus, nici pe terenurile secundare nu se găsesc locuri şi doritorii se înscriu pe lungi liste de aşteptare pentru a avea o şansă să-şi vadă favoriţii jucând un meci pe iarba englezească.

Fotbalul american este o adevărată industrie de făcut bani
Fotbalul american este o adevărată industrie de făcut bani

Premier League şi Bayern Munchen. Cele mai inaccesibile bilete la meciurile de fotbal se întâlnesc în Anglia. Sistemul echipelor din Premier League este făcut în aşa fel încât doar membrii stabili să poată cumpăra tichete la meciurile de acasă. Asta înseamnă că în 99% din cazuri totul este sold-out, la publicul general ajungând rareori, doar ce rămâne. În plus, şi preţurile sunt indecente, în jur de 100 de lire biletul la echipele din Londra ca Arsenal, Chelsea sau Tottenham. La asta se adaugă şi excepţia din Germania, Bayern Munchen, care are doi ani de jocuri cu casa închisă pe Alianz Arena, un record absolut în domeniu.

Fanii ar plăti oricât să-l vadă pe Rafael Nadal jucând pe iarba de la Wimbledon
Fanii ar plăti oricât să-l vadă pe Rafael Nadal jucând pe iarba de la Wimbledon

Finala Stanley Cup. Nord-americanii iubesc hocheiul la fel de mult ca baseball-ul sau fotbalul american, iar biletele la o finală NHL te fac să te închini. Având în vedere că se joacă după sistemul cel mai bun din şapte jocuri, tichtele costă în funcţie de meciuri. Pentru primele două partide, preţul mediu este de 800 de dolari, iar pentru meciurile trei şi patru, care pot fi decisive, sar de 1.500 de dolari. La scorul de 3-3, într-un decisiv, nu găseşti bilet în pationar sub 3.000 de dolari. În primăvara lui 2014, la Los Angeles Kings – New York Rangers, 4-1, preţurile au bătut pentru prima dată în istorie Super Bowl-ul.

Van Persie şi Adebayor în tricourile lui Arsenal atrag la fel de multă lume şi la United şi Tottenham
Van Persie şi Adebayor în tricourile lui Arsenal atrag la fel de multă lume şi la United şi Tottenham

Hocheiul pe gheaţă este foarte iubit în America de Nord
Hocheiul pe gheaţă este foarte iubit în America de Nord

Meci pentru centura mondială în Box. Cel mai scump eveniment este însă de departe un meci de box între doi coloşi, cu centurile mondiale puse pe masă pentru unificare. În 2009, un loc în sală la lupta dintre Oscar De La Hoya şi Floyd Mayweather Jr. A costat 15.000 de dolari. La fel e de aşteptat să coste şi o partidă între Floyd Mayweather şi Manny Paquayo, aşa cum se anunţă în viitorul apropiat. În acest caz, cei pasionaţi de bătaia cu mănuşi, trebuie să vă pregătiţi banii.

Oscar De La Hoya umnple orice sală din lume atunci când boxează
Oscar De La Hoya umnple orice sală din lume atunci când boxează
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net