7 secrete ale lui Horia Tecău

Ultima actualizare:
Horia şi partenerul lui  vor juca la Herning
Horia şi partenerul lui vor juca la Herning

Horia Tecău, primul român care a reuşit să cucerească trofeul la Turneul Campionilor de la Ilie Năstase încoace, după o finală de vis cu Florin Mergea (scor 6-4, 6-3 pentru Tecău/ Rojer), este un tip pe care celebritatea nu l-a schimbat.

Click! vă prezintă câteva dintre lucrurile mai puţin cunoscute legate de viaţa şi cariera tenismenului nostru.

1. A trecut de trei milioane de dolari

Victoria obţinută în finala Turneului Campionilor i-a adus lui Horia un premiu de 211.500 de dolari. Sumă cu care a depăşit 3 milioane de dolari câştigaţi în carieră, ajungând la 3.123.193 de dolari. E al treilea român în clasamentul câştigurilor, după Andrei Pavel şi Victor Hănescu.

2. Partener nou de antrenament

Înaintea acestui turneu, Horia Tecău s-a pregătit la Bucureşti cu un fost jucător român de Top 100, Victor Crivoi. Retras din activitate anul acesta, Crivoi l-a însoţit pe Horia şi la Londra, făcând parte din echipa oficială a acestuia. 

3. Face vacanţele în România

Chiar dacă a stat în SUA timp de 7 ani, revine în România de câte ori poate, pentru că, aşa cum spune el, aici e casa lui. ”În zilele libere sau în vacanţe prefer să vin acasă. Sunt sătul de călătorii, de bagaje, aşa că vin doar să mă relaxez. Prietenii chiar mă ceartă că nu mă văd mai des cu ei”, recunoaşte Tecău, care chiar dacă a crescut la Constanţa, e născut la Braşov.

4. Nu îi place fotbalul

Horia nu este un mare fan al fotbalului. Recunoaşte că se mai uită la meciurile din Liga Campionilor, dar nu face parte din gaşca tenismenilor înnebuniţi după meciurile disputate pe play-station, aşa cum sunt Andy Murray, Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez şi alţii. ”Eu nu le am deloc cu jocurile. De nici un fel. Nici pe play station, nici pe calculator. Ca să mă relaxez găsesc lucruri de făcut în camera de hotel, citesc, mă uit la filme. În avion citesc, ascult muzică şi mă uit la filme. Când sunt în ţară, nu deschid televizorul. Nu vreau să mă încarc cu informaţie inutilă”, spune Tecău, care ţine cu FC Barcelona.

5. Primul antrenament, la 5 ani

A început să joace tenis la 5 ani şi 8 luni. La 14 ani a primit o bursă în SUA şi a încheiat un contract de impresariat cu firma IMG. S-a antrenat în SUA, inclusiv la academia lui Nick Bolletieri.

6. A debutat în modelling

Când a jucat la Chennai, în 2008, a debutat în modelling, alături de Nikolai Davidenko, elveţianul Yves Allegro, partenerul lui de atunci, şi de echipa de Cupa Davis a Indiei: Leander Paes, Prakash Amritraj şi Mahesh Bhupathi. Totul s-a petrecut la petrecerea jucătorilor.

7. A devenit o ţintă pentru marile firme

Performanţele atrag sponsorii ca un magnet, şi de acest lucru s-a convins şi Horia Tecău. Din punct de vedere al materialelor sportive, el e sponsorizat de Wilson, încă de pe vremea junioratului, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători aflaţi sub contract cu respectiva firmă. Apoi, de aproximativ doi ani este imaginea BMW Romania, beneficiind de câte o limuzină, la alegere, la fiecare sosire în ţară. În plus, din această vară, a devenit imaginea brandului de haine Marina Yachting. Contractul expiră în vara anului viitor. 


    Horia şi partenerul lui  vor juca la Herning
Horia şi partenerul lui vor juca la Herning

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net