7 lucruri inedite despre Ovidiu Ionescu, vicecampionul mondial la tenis de masă

Ultima actualizare:

    Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de argint la CM de tenis de masaFOTO: EPA
Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de argint la CM de tenis de masaFOTO: EPA

Ovidiu Ionescu a reușit să scrie o pagină de istorie pentru tenisul de masă românesc, cucerind medalia de argint în proba de dublu a Campionatului Mondial. Click! vă prezintă 7 lucruri mai puțin cunoscute despre sportivul în vârstă de 29 de ani.

Încurajat din tribune de logodnică. După finala Campionatului Mondial, pierdută cu scorul de 1-4 (3-11, 11-8, 7-11, 3-11, 5-11) în fața chinezilor Long Ma și Chuqin Wang, Ovidiu Ionescu, care la acest turneu a făcut pereche cu spaniolul Alvaro Robles, a declarat că un mare imbold în obținerea primei medalii mondiale a reprezentat-o prezența, la Budapesta, alături de el, a părinților, dar și a logodnicei, Marina Tănase. ”Părinții mei sunt aici și mă voi bucura alături de ei. Am avut surpriza de a afla că logodnica mea e aici, nici măcar nu știam. E o performanță importantă în România”, a spus Ovidiu în conferința de presă. El se va căsători în curând cu cea cu care este împreună de foarte mulți ani.

Lovitura preferată. Cu fiecare an, Ovidiu Ionescu și-a îmbunătățit loviturile. Dacă la început prefera forehand-ul, acum și reverul e la același nivel, aceasta fiind una dintre explicațiile rezultatelor foarte bune obținute în ultima vreme.

E fan tenis de camp. Se spune că tenisul de masă e fratele mai mic al tenisului de câmp, așa că e cumva firească pasiunea lui Ovidiu Ionescu pentru ”sportul alb”. Preferații săi sunt Roger Federer și Rafael Nadal.

Primul sport a fost șahul. Născut și crescut în Buzău, Ovidiu a început sportul cu… șahul. Numai că el era o fire atât de energică încât, deși în plăcea, nu putea sta pe scaun atâta timp. Spre fericirea lui, a descoperit tenisul de masă, pe care a început să-l practice pe masa din sufragerie. Totuși, după cum a mărturisit deseori, disciplina mentală învățată în șah l-a învățat să fie un mai bun jucător de tenis de masă.

În copilărie vroia să fie ziarist. Când avea 10-11 ani, era atât de pasionat de sport, încât la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney, scria cronici după toate sporturile pe care le vedea la televizor. ”Mă uitam la Jocurile Olimpice de la Sydney şi încercam să scriu pe foi cât mai multe cronici din toate sporturile. Le am şi acum, sigur, acasă. Ulterior, nu-mi venea a crede, când m-am calificat la JO de la Rio, că pot fi coleg cu oameni ajunşi oficiali sau antrenori dintre cei despre care chiar eu scriam în urmă cu 18 ani”, a spus el pentru prosport.ro.

Pasionat de călătorii. De fiecare dată când programul îi permite, pleacă în mici excursii în diverse colțuri ale lumii. Preferatele lui sunt locurile cu multă liniște, în care își poate reîncărca bateriile, un amănunt extrem de necesar într-un sport în care consumul psihic este foarte mare.

Evoluează pentru un club din Germania. Ovidiu joacă din 2005 la diverse cluburi din campionatul Germaniei. De câțiva ani e legitimat la Post SV Mühlhausen, echipă care joacă în Bundesliga și care are fani care umplu până la refuz sala de 400 de locuri. “Sunt 30.000 de oameni în oraş, tenisul de masă e religie acolo. E o atmosferă unică. Eu mă hrănesc cu freamătul tribunei, îmi dă curaj”, a mai spus el pentru prosport.ro.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net