600 de jucători vin la cel mai mare turneu de baschet 3x3 al anului

Ultima actualizare:

    Terenurile de baschet 3x3 de la Politehnică, pe care s-a născut acest sport
Terenurile de baschet 3x3 de la Politehnică, pe care s-a născut acest sport

Cel mai mare turneu de baschet 3x3 al anului se joacă în acest week-end: 600 de jucători vin la Superbet Tour Final, pe terenurile din Politehnica București unde a început povestea disciplinei olimpice!

Ultima bătălie pentru calificarea la un turneu european din cadrul FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3, se dă la București, în acest week-end. Superbet Tour Final are loc de vineri până duminică la baza sportivă Poli Arena, locul unde în 2005 începea povestea Sport Arena Streetball și a baschetului 3x3, disciplină ajunsă acum la Jocurile Olimpice.

Superbet Tour Final va reuni echipe din Franța, Serbia, Ungaria, Rusia, Ucraina și desigur cele mai bune echipe din circuitul național Sport Arena Streetball, care vor lupta la categoria Open Masculin pentru un loc la turneul Master FIBA 3x3 de la Debrecen (27-28 August).

Pe lângă cele peste 60 de echipe calificate în finala circuitului Sport Arena Streetball la toate categoriile, alte 90 s-au înscris pentru turneul popular care va începe vineri seară. Va fi astfel cel mai mare turneu de baschet 3x3 din acest sezon, cu 150 de echipe și 600 de participanți la start.

Franța este reprezentată la București de către Nantes, echipa din care fac parte Charlie Pontens, Dominique Gentile și Lucas Doussoulier, trei dintre jucătorii care au condus naționala Hexagonului către locul șase la Campionatul Mondial de la Amsterdam.

Serbia va fi reprezentată de Olimp Belgrade, echipa care a câștigat Superbet Satu Mare Streetball și a ieșit pe locul doi la Timișoara Streetball în acest sezon al Sport Arena Streetball Tour, în timp ce echipa rusă Nokian SPB îl va avea în lot pe Leo Lagutin unul dintre cei mai experimentați jucători de baschet 3x3 din Rusia, prezent în circuitul mondial încă de la lansarea sa în 2012.  

După victorii la Superbet Ploiești Streetball și în Cupa României și o medalie de bronz în campionatul național, Virgil Stănescu și cei de la Athletic Constanța se anunță printre echipele românești cu șanse mari de a ataca prima poziție în finala din acest week-end.

O revenire spectaculoasă în competițiile de baschet 3x3 este cea a echipei Rahova’s Finest, ai cărei componenți Cătălin Vlaicu, Alin Spahiu și Cătălin Bordei fac parte dintre puținii jucători români care au participat în circuitul mondial FIBA 3x3, ajungând până în finala mondială în 2013 și 2014.

Nu vor lipsi de la marea sărbătoare a baschetului 3x3 din acest week-end majoretele Dracula’s Girls. De asemenea, partenerul principal Superbet va pune la bătaie în zilele de sâmbătă și duminică premii în valoare de 250 de lei la concursul Lucky Shot, plus numeroase alte premii pentru jucători și spectatori.

Toate categoriile de vârstă vor fi reprezentante, atât la masculin cât și la feminin, începând de la cei mai tineri baschetbaliști de la categoria baby, sub 10 ani, până la jucătorii de elită de la categoriile Open sau veteranii de la categoria plus 35 de ani.

Superbet Tour Final este un eveniment marca Sport Arena Streetball și este susținut de către Superbet – naming partner, Mastercard, Nike – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, sportloft.com, Gatorade, Doritos, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București Powered by Kiss FM.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net