38 de ani de la nunta lui Bjorn Borg cu Mariana Simionescu. Ce poveste de viață a avut românca!

borg-simionescu-gettyimages-102482075mici.jpg

Mariana Simionescu și Bjorn Borg au făcut ”Nunta secolului” în 24 iulie 1980, la Snagov
Foto: Guliver / GettyImages

La mijlocul anilor 80, într-una dintre perioadele sumbre ale comunismului, la Snagov s-a ținut ”Nunta secolului”, dintre Mariana Simionescu și Bjorn Borg. O nuntă în tradiție românească, cu car cu boi și zestre.

Mariana Simionescu și Bjorn Borg se cunoșteau din circuit. Făcând parte din elita tenisului mondial, ei se întâlneau la turnee. Iar dacă nu la toate, atunci la cele de Mare Șlem, la care participau cei mai valoroși jucători ai momentului. Cum s-au apropiat cei doi campioni? A povestit-o Mariana Simionescu într-un interviu acordat pentru Cinemagia și preluat de adevărul.ro: ”Eram la hotel cu mama, la Paris, pe când eram la Roland Garros. Terminasem meciurile şi m-a sunat să ies cu el şi cu Lennart (Bergelin -  n.red), antrenorul lui, să bem ceva. Peentru că era ziua lui. Aşa ne-am cunoscut. De atunci am fost inseparabili până când am divorţat (în 1984 - n.red)”.
Cei doi s-au căsătorit în 1980, în 24 iulie, adică în urmă cu exact 38 de ani. Iar nunta s-a ținut în România, după ceremonia de la Primăria sectorului 1 alaiul deplasându-se la Mănăstirea Căldărușani, iar de acolo la Snagov. Întrebată de ce s-a optat pentru o nuntă tradițional românească, cu car cu boi, Mariana Simionescu avea să răspundă în același interviu: ”Am crezut că aşa ar trebui să fac. Să aducem puţină culoare ţării. Lumea era închisă în România, nu ieşea nicăieri, şi cu ocazia asta speram să se vorbească puţin mai mult despre România şi despre români. Pentru el (n.r. – Borg) era ceva foarte nou. Adică să vii atunci din Vest în Est... Totul era întunecat pe stradă. Totul era sumbru. Nu îi venea să creadă. Dar aveam foarte buni prieteni în România şi căldura românilor a simţit-o imediat şi s-a adaptat uşor”. 

borg-simionescu-gettyimages-3430482mici.jpg

Mariana Simionescu și Bjorn Borg au făcut cununia civilă la Primăria sectorului 1 din București
Foto: Guliver / GettyImages

Mariana și Bjorn au fost căsătoriți timp de patru ani, din 1980 până în 1984. Cum suedezul era nu numai un campion, ci și un jucător genial, existența sa era complicată. Tocmai de aceea viața româncei alături de Borg n-a fost deloc simplă. O poveștește pentru aceeași sursă: ”Încercam să ne protejăm cum puteam. Mâncam numai în cameră, room service. Ieşeam cât mai puţin. Era singura armă pe care o aveam. Pentru că, atunci când ieşeam din hotel, era totul terminat. La restaurant, în taxi, peste tot ne interpelau, ne vorbeau. De aceea, când aveam ocazia, ne izolam. O femeie contează foarte mult în viaţa unui bărbat, dar nu trebuie să generalizăm că oricare bărbat care a reuşit a făcut-o datorită unei femei. L-am ajutat foarte mult pe Björn şi el recunoaşte asta, fiindcă făceam aceeaşi meserie. Eram şi eu jucătoare, îl înţelegeam ca jucător. Știam exact ce să fac în momentele de tensiune, cum să vorbesc. Sunt momente de tensiune înainte de meci şi atunci nu trebuie să spui o vorbă mai deplasată decât alta, trebuie să ai grijă ce spui, că asta te deconcentrează”.

După divorțul din 1984, Mariana Simionescu s-a stabilit în Monte Carlo, acolo unde locuiește și astăzi. Chiar dacă nu s-a recăsătorit, a trăit o poveste de dragoste cu pilotul de raliuri-raid Jean Louis Schlesser, cu care are un fiu, Anthony. 
Bjorn Borg are și un fiu, Robin, din relația cu Jannike Bjorling. A mai fost însurat cu cântăreața italiană Loredana Berte (1973-1992) și cu Patricia Ostfeld, cu care are un alt fiu, Leo. 
În 2017, a fost lansat filmul ”Borg McEnroe” în care rolul Marianei Simionescu a fost interpretat de Tuva Novotny. 

Mariana Simionescu
- S-a născut în 27 noiembrie 1956, în Tg. Neamț
- A fost jucătoare profesionistă de tenis în anii 70, fiind colegă în echipa de Fed Cup a României cu Virginia Ruzici și Florența Mihai. A disputat semifinala în 1973
- A câștigat un titlu WTA, la simplu, în Japonia (1980), precum și un altul la dublu, la Fort Lauderdale (1978)
- La turneele de Mare Șlem a atins optimile de finală la Roland Garros și Wimbledon (simplu). La junioare, s-a impus la Roland Garros și a disputat finală la Wimbledon. 
- A fost căsătorită timp de 4 ani (1980-1984) cu Bjorn Borg

 

Bjorn Borg
- S-a născut în 6 iunie 1956, la Stockholm (Suedia)
- A devenit numărul 1 mondial în 23 august 1977, ocupând această poziție timp de 109 săptămâni 
- A câștigat 64 de titluri, impunându-se la Australian Open (1974), Roland Garros (1974, 1975, 1978, 1979, 1980, 1981), Wimbledon (1976, 1977, 1978, 1979, 1980) și a fost finalist la US Open (1976, 1978, 1980, 1981). 
- A câștigat Cupa Davis în 1975
- Câștiguri din tenis: 3.655.751 dolari

Loading...

Citește și