3 lucruri neştiute despre campioana europeană Elizabeta Samara

Ultima actualizare:

    Elizabeta Samara e noua regină a tenisului de masă european
Elizabeta Samara e noua regină a tenisului de masă european

Elizabeta Samara a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de simplu la Campionatele Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg. Aceasta e cea mai mare performanţă din cariera sportivei de 26 de ani.

Până în acest an, Elizabeta Samara mai deţinea trei titluri europene, unul cu echipa României (2005) şi două la dublu, dar niciodată nu triumfase în competiţia de simplu. Pentru sportiva noastră, Europeanul din Rusia a fost un succes total. Pe lângă aurul de la individual, Elizabeta Samara se va întoarce în ţară cu alte două medalii de argint, una cu echipa României şi alta la dublu, în compania jucătoarei maghiare Georgina Pota.

Elizabeta Samara e de etnie aromână, la fel ca Hagi şi Halep

Puţină lume cunoaşte faptul că proaspăta campioană europeană, născută la Constanţa, este aromână la origine. Elizabeta Samara face astfel parte dintr-un cerc select. Fostul mare fotbalist Gică Hagi şi tenismena Simona Halep sunt cei mai cunoscuţi aromâni care au ridicat România pe cele mai înalte culmi ale sportului.

Elizabeta Samara e prima în lume după jucătoarele asiatice

Victoria de la Europene e imposibil de repetat la Campionatele Mondiale, acolo unde legea e făcută de tenismenele asiatice, în special de cele din China. În clasamentul mondial, Elizabeta Samara ocupă în acest moment locul 21, fiind însă prima sportivă care n-are nici o legătură cu Continentul Galben. Elizabeta Samara a participat şi la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2008 şi 2012), fără să se apropie de medalii.

Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor

Succesul de duminică nu e singura mare performanţă realizată de Elizabeta Samara în 2015. Constănţenca e legitimată în Turcia, la echipa de club Fenerbahce Istanbul, cu care a cucerit în primăvară cel mai râvnit trofeu continental, Liga Campionilor. Elizabeta Samara şi-a adus contribuţia la succesul lui Fenerbahce cu o victorie izbutită în finală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net