25.000 kilometri pe biciclete în numele rugby-ului!

Ultima actualizare:
Mare amator de ruby, Tom  a vizitat cele mai galonate  cluburi din Europa
Mare amator de ruby, Tom a vizitat cele mai galonate cluburi din Europa

Doi englezi vor să strângă 25.000 de lire sterline în scopuri caritabile parcurgând exclusiv pe biciclete distanţa dintre Londra şi Noua Zeelandă, locul de disputare a Cupei Mondiale de rugby din 2011.

Doi banali lucrători în sectorul bancar până de curând, Jodie Burton (29 de ani) şi Tom Hudson (28 de ani) se află în calea celei mai marii provocări din viaţa lor. Au renunţat la confortul vieţii în Londra pentru a străbate lumea pe biciclete.

"Munca la banca era monotonă, aşa că ne-am decis să ne schimbăm total viaţa şi să plecăm pe biciclete în Noua Zeelandă. Ne oprim pe parcurs doar să asistăm la partide de rugby şi să descoperim cultura acestui sport minunat", afirmă Tom, un jucător amator de rugby.

Cei doi îndrăgostiţi s-au încumetat să plece în această expediţie inedită după doar cinci zile de antrenament pe bicicletă. Tom şi Jodie au plecat la 1 mai 2010 de pe celebrul stadion Twickenham.

Ei speră să ajungă în vara lui 2011 în Australia (ţară unde vor să emigreze), ca apoi să asiste la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă din toamnă. Setea de adrenalină nu este însă singurul lor ţel.

Cei doi ciclişti de ocazie intenţionează să adune, în scopuri caritabile, câte o liră sterlină pentru fiecare din cei 25.000 de kilometri pe care îi vor parcurge.


    Mare amator de ruby, Tom  a vizitat cele mai galonate  cluburi din Europa
Mare amator de ruby, Tom a vizitat cele mai galonate cluburi din Europa

Alergaţi de câini prin România

Luna trecută, Bucureştiul a fost gazda IRB Nations Cup, prilej cu care Jodie şi Tom au traversat ţata noastră. Nu a fost prima lor descălecare pe tărâm mioritic, dar de data aceasta au rămas, conform propriilor spuse, realmente fascinaţi de peisajele şi ospitalitatea românilor.

"Am mai fost anul trecut în vacanţă la Bran în căutarea lui Dracula, dar acum ne-am programat să ajungem aici în perioada turneului. Ştiam că rugby-ul are o istorie bogată aici şi a fost o experienţă interesantă. Ne-a plăcut mult în România cu toate că am cam fost fugăriţi de câini pe drumuri (râd). Transfăgărăşanul rămâne o amintire de neuitat", ne-au dezvăluit Tom şi Jodie înainte de a-şi continua călătoria spre emisfera sudică.

Detalii inedite din călătoria lor

* Pedalează 100 kilometri pe zi şi aproape opt ore* Au vândut tot ce aveau în Anglia pentru a studia la colegiu în Australia* Bugetul expediţiei este de doar 2000 de euro* Strâng autografe de la căpitanii naţionelelor de rugby din ţările vizitate* Vor să scoată o carte cu multe imagini despre aventura lor* Vor traversa Himalaya la 5.500 metri altitudine şi la -20 grade Celsius

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net