18 secrete despre Andreea Mitu

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu e singura româncă ajunsă în optimile de finală la actuala ediţie a turneului de la Roland GarrosFoto: Guliver/ GettyImages
Andreea Mitu e singura româncă ajunsă în optimile de finală la actuala ediţie a turneului de la Roland GarrosFoto: Guliver/ GettyImages

Andreea Mitu a făcut furori la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros. Cum toată lumea vrea să ştie cât mai multe despre jucătoarea care a ajuns cel mai departe dintre românce la turneul parizian, Click! vă prezintă 18 secrete ale jucătoarei noastre.

1. Echipă. În prezent, Andreea e antrenată de Adrian Marcu şi îl are, de peste un an, ca antrenor de fittnes pe Ionuţ Gavrilă. „Lucrăm de la începutul anului trecut. Ne înţelegem foarte bine şi mă ajută extrem de mult. Este foarte important să ai pe cineva ca el alături şi sper să poată veni mai des alături de mine”, a declarat Mitu.

2. A început tenisul la 7 ani. Andreea a început tenisul pe la 7 ani şi jumătate, la baza RATB, din Titan. La început făcea 3 antrenamente pe săptămână, după şcoală. Tatăl ei a fost cel care a dus-o acolo.

3. Primele succese, la 14 ani. Până pe la 13-14 ani rezultatele nu erau pe măsura telentului său. Declicul, spune ea, a început pe la 14 ani, atunci când a ieşit campioană naţională. 

4. E cu 5 zile mai mare ca Simona Halep. Andreea Mitu şi Simona Halep sunt colege de generaţie, de aceea au jucat foarte multe meciuri de-a lungul junioratului. De fapt, ele sunt născute la doar 5 zile distanţă, Andreea fiind mai mare decât Simona. 

5. Dacă nu făcea tenis, studia dreptul. Pentru că e o persoană foarte atentă la detalii, aşa cum chiar ea se autocaracterizează, Andreea ar fi fost un avocat de succes. Ea spune fără să pregete că ar fi dat la Drept. 

6. Ştie patru limbi străine. Andreea este o persoană cu mare uşurinţă în învăţarea limbilor străine. De aceea vorbeşte fluent engleza şi spaniola şi se descurcă în italiană şi franceză.

7. Oraşele preferate. Oraşele preferate ale Andreei sunt Parisul, New York, Londra şi Miami. Nu îi place, în schimb, în China, acolo unde s-a pricopsit cu o alergie şi unde poluarea a marcat-o pe vecie. 

8. Vacanţa ideală: la mare, la soare. Andreea Mitu preferă vacanţele la soare, iar ca locaţii Mexic, Thailanda sau Indonezia. 

9. Actriţa preferată. Andreea Mitu adoră să meargă la teatru. Actriţa preferată este Dorina Chiriac. Din străinătate îi apreciază pe actorii Sandra Bullock, Julia Roberts şi Richard Gere. 

10. Este mare fan Roger Federer. Jucătorul favorit al Andreei este Roger Federer, cu care s-a şi întâlnit la Australian Open. Evident, a făcut şi o poză cu el şi, la fel de evident, a devorat cartea scrisă de elveţian. Mai mult, anul trecut a jucat în campionatul Elveţiei pe echipe chiar pentru echipa din Basel, localitatea natală a fostului lider. Când s-au întâlnit anul acesta, Roger i-a spus că aflase că a fost o jucătoare din România care a câştigat toate meciurile. 

11. Seriale preferate. Andreea adoră să se uite la seriale. Şi nu pe DVD, ci le urmăreşte ca un telespectator fidel. A fost înnebunită după „Prison Break”, „Vampire Diaries”, „Gossip Girl” sau „Suits”.

12. Shopping-ul, pasiunea ei. Ca multe fete de vârsta ei, Andreea Mitu adoră să meargă la shopping. E metoda ideală de relaxare pentru ea. Iar cumpărăturile nu durează mai mult de o jumătate de oră, dar sunt intense. „Mă duc, aleg şi cumpăr”, e filosofia ei la cumpărături. Îi place să achiziţioneze genţi.

13. Adoră să poarte rochii. Dacă în trecut avea o pasiune pentru paltoane sau colanţi de antrenament, acum Andreea a devenit mult mai practică. „Îmi place să port rochii, e mai uşor, o îmbrac direct, nu trebuie să asortez cu cămaşă şi mai ştiu eu ce. Şi în ultimul timp ador accesoriile, mai ales brăţările”, mărturisea ea.

14. Vrea să facă un curs de make-up. O fată foarte cochetă, Andreei îi place să-şi facă unghiile şi să se aranjeze. Şi recunoaşte că i-ar plăcea să facă un curs de make-up.

15. Nu îi place să danseze. Chiar dacă probabil că invitaţiile la dans au curs pe adresa ei de-a lungul timpului, de cele mai multe ori Andreea a refuzat. De ce? Pentru că nu îi place să danseze şi, implicit, nici să meargă în cluburi. Dar acceptă cu mare plăcere flori.

16. Se teme de valuri. Ca orice om, Andreea are temeri. Una dintre cele mai serioase e cea de mare. Chiar dacă ştie să înoate şi nu ar avea probleme pe apă lină, nu ar risca niciodată din cauza valurilor. De aceea nu ar merge în croaziere. 

17. Provine dintr-o familie de sportivi. Apariţia Andreei pe firmamentul sportului nu e întâmplătoare, pentru că provine dintr-o familie de sportivi. Bunicul său a făcut fotbal, tatăl său a fost campion balcanic la ciclism, iar fratele ei, care e cu cinci ani mai mic decât ea, este fotbalist la Gloria Buzău, în Liga a II-a. 

18. Momentul critic, anul trecut. Anul trecut a început foarte prost pentru Andreea. A avut o accidentare la umăr care a chinuit-o luni bune. De altfel, din cauza rezultatelor slabe obţinute pentru că era accidentată, a fost la un pas să se retragă. 

Visul i s-a spulberat în optimi

Luni (1 iunie), Andreea Mitu a fost depăşită net în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, belgianca Alison Van Uytvanck (locul 93 în lume) impunându-se în două seturi, scor 6-1, 6-3. În urma parcursului din capitala Franţei, Andreea Mitu s-a ales cu un cec de 145.000 de euro şi cu un salt spectaculos în clasamentul mondial, de pe locul 100 până pe 67.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net