16.000 de alergători, așteptați la Semimaratonul București sâmbătă și duminică

Ultima actualizare:

    Febra alergarii a cuprins tot mai multi romaniFOTO: Mediafax
Febra alergarii a cuprins tot mai multi romaniFOTO: Mediafax

Peste 16.000 de alergători sunt aşteptaţi la startul celei de-a VII-a ediţii a Bucharest Half Marathon, care va avea loc în weekend în Capitală, au anunţat organizatorii competiţiei, într-o conferinţă de presă.

"Am ajuns la cea de-a şaptea ediţie a semimaratonului şi mă bucur că avem în sfârşit un traseu către nordul oraşului, aşa cum am promis în primăvară. Avem traseul spre Arcul de Triumf, cu întoarcere pe Kiseleff şi Piaţa Victoriei. Ca noutate avem o aplicaţie, MyLaps, prin care alergătorii pot fi urmăriţi în timp real, unde se află şi ce timp au la orice moment al cursei. Iar sâmbătă alergătorii se vor putea antrena alături de sportivii de elită din Ethiopia sau Kenya, în Parcul Izvor. Noi suntem pregătiţi pentru 17.000 de alergători la toate cursele, care vor veni din peste 65 de ţări. Avem premii pentru recordul traseului, având în vedere că este un traseu plat, sperăm să fie bătut. În total, sunt premii de 50.000 de euro”, a declarat fosta campioană olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen, acum preşedinte al Bucharest Runnning Club.

Cursele dedicate copiilor vor avea loc sâmbătă, cu startul din Piaţa Constituţiei, pe categorii de vârste cuprinse între zero şi 13 ani. Copiii de peste şase ani vor alerga singuri, iar cei sub această vârstă vor fi însoţiţi de adulţi.

Adulţii înscrişi în competiţie vor alerga duminică, prima cursă programată fiind cea de 10 kilometri, cu startul de la ora 8.15. La ora 9.45 vor pleca în cursă alergătorii de la semimaraton şi ştafetă, iar la ora 13.00 este programată Cursa Populară. Campionii din clasamentul general de la cursele de 21 de km, 10 km şi ştafetă vor primi premii în bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net