11.170 de oameni au asistat la meciul de deschidere al Mondialului de volei

Ultima actualizare:

    Peste 11.000 de oameni au asistat, la Roma, la meciul de deschidere al Campionatului Mondial de voleiFOTO: FIVB
Peste 11.000 de oameni au asistat, la Roma, la meciul de deschidere al Campionatului Mondial de voleiFOTO: FIVB

Cea de-a 19-a ediție a Campionatului Mondial masculin de volei a început cu victorii clare ale echipelor gazdă, Italia și Bulgaria. Partida italienilor s-a disputat în fața a 11.170 de spectatori, în aer liber, la Foro Italico.

Italia a învins cu scorul de 3-0 (25-20, 25-21, 25-23) Japonia, în fața a 11.170 de spectatori. Meciul s-a disputat în aer liber, la Roma, la Foro Italico, unde în tribune s-a aflat și președintele Italiei, Sergio Mattarella. Cel mai eficient jucător al câștigătorilor a fost căpitanul lor, Ivan Zaytsev, care a reușit 13 puncte.

Gazdele au fost superioare asiaticilor la fileu, unde au avut 63% atacuri reușite, în comparație cu doar 45% ale japonezilor. De asemenea, la blocaj au fost net superiori: 9-1.

Pentru italieni, acesta a fost al 150-lea meci disputat la un Campionat Mondial, ei fiind abia a patra echipă care reușește să ajungă la această cifră. Celelalte trei sunt Rusia (174), Brazilia (158) și Bulgaria (153). Spre bucuria peninsularilor, ei au reușit să câștige pentru prima dată un meci de Mondial disputat la Roma după două înfrângeri, ambele cu 3-1, în semifinalele și finala mică a Mondialului din 2010, când s-au clasat pe locul 4.

Meciul dintre Italia și Japonia a fost singurul care s-a disputat la Roma, în continuare cele două echipe deplasându-se la Florența, unde se joacă meciurile grupei lor.

La Varna, în fața unei săli arhipline, Bulgaria nu le-a lăsat nici o șansă finlandezilor, pe care i-a învins cu 3-0 (25-21, 25-19, 25-22). Valentin Bratoev a fost cel mai eficient jucător, cu 14 puncte. Serviciul a fost una din armele principale ale gazdelor, care au reușit 8 ași, față de 3 ale nordicilor. În schimb, bulgarii au fost depășiți clar la blocaj, reușind unul singur, față de 9 ale oaspeților. Ca un lucru inedit, a fost pentru prima dată când finlandezii, care au mai jucat de alte 7 ori la Mondiale, au jucat contra țării gazdă.

Astfel, Bulgaria și-a început cea de-a 18-a prezență la Campionatul Mondial – doar Rusia a fost prezentă la toate cele 19 ediții – cu o nouă victorie. De fapt, e deja o obișnuință pentru vecinii noștri să debuteze la Mondiale cu un meci câștigat, ei făcând asta la ultimele 7 ediții, inclusiv cea care a început acum. Pentru bulgari acum urmează greul, căci sunt în grupă cu Polonia, Iran și Cuba, trei forțe ale voleiului mondial.

Următoarele meciuri de la acest turneu final al Campionatului Mondial se vor disputa miercuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net