11 «stele» din NBA, adunate la Cluj

bas120-sport-h_53459799.jpg

Marc Gasol este unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti din lume
Foto: EPA

Vedetele naţionalei Spaniei şi talentaţii baschetbalişti croaţi sunt principalele puncte de atracţie la meciurile din Grupa C a Europeanului de baschet, găzduite în aceste zile de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

FIBA Eurobasket 2017 e o competiţie care a început deja în patru ţări (Finlanda, Israel, România şi Turcia), confruntările din cele patru grupe fiind urmate de faza eliminatorie, programată la Istanbul.

 

Pentru noi, organizarea Europeanului e o şansă unică a baschetului românesc de a sta la aceeaşi masă cu marile forţe ale acestui sport. Cum speranţele tricolorilor de a se califica în optimi sunt infime, spectatorii de la Cluj se vor delecta cu meciuri frumoase şi cu baschetbalişti de top.

Analizând loturile oaspeţilor noştri, găsim nu mai puţin de 11 jucători care evoluează în NBA, campionatul care dă ora exactă în baschetul planetar.

La acest capitol, se detaşează net puternica echipă a Spaniei, adversara de mâine a României. Ibericii au venit la Cluj-Napoca cu toate vedetele disponibile, inclusiv cu fraţii Gasol, Pau şi Marc.

De ani buni, aceştia impresionează săptămână de săptămână în NBA, la un moment dat fiind chiar adversari în All-Star Game, meciul demonstrativ care adună crema cremelor din baschet.

 

Pau şi Marc nu sunt singura pereche de fraţi din NBA propusă de spanioli, în lot aflându-se şi cei doi Hernangomez, Willy şi Juancho, legitimaţi de asemenea în liga nord-americană.

De asemenea, o putere tradiţională în baschet, Croaţia s-a prezentat la Cluj cu trei super-jucători din NBA, România lovindu-se de forţa ex-iugoslavilor în meciul disputat aseară.

Considerate echipe de care tricolorii se pot agăţa, Cehia şi Muntenegru au totuşi o şcoală superioară, vizibilă doar prin simplul fapt că au trimis câte un reprezentant în NBA. Realist vorbind, Ungaria e singura formaţie de nivelul României în această serie, maghiarii având un singur nume de top, dar nu în NBA (Adam Hanga, la FC Barcelona).

«Turcul» Moldoveanu, cel mai valoros român

În ceea ce priveşte „vulturii” atrenaţi de Marcel Ţenter, naţionala României a atacat Europeanul cu un lot de 12 jucători, din care 10 activează în campionatul intern. 

Excepţie fac liderul echipei noastre, Vlad Moldoveanu, legitimat în Turcia, la Demir Insaat, precum şi Emanuel Câţe, baschetbalist care a prins un contract în liga a doua spaniolă.

Loading...

Citește și

  • enes kanter

    Baschetbalistul turc Enes Kanter, jucător la NBA la Oklahoma City Thunder, a rămas blocat pe Aeroportul Otopeni după ce polițiștii l-au anunțat că documentele sale nu mai sunt valide.

  • NBA, finala, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers

    Campionatul nord-american de baschet (NBA) s-a încheiat marţi cu un meci de vis, în care Golden State Warriors a învins cu scorul de 129-120 pe Cleveland Cavaliers.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1