10.000 $, biletul la duelul Mayweather- McGregor

Ultima actualizare:

    Mayweather şi McGregor  promit o luptă memorabilăFoto: Guliver / Getty Images
Mayweather şi McGregor promit o luptă memorabilăFoto: Guliver / Getty Images

Vara este una fierbinte pentru lumea boxului. Cel mai aşteptat meci din ultimii ani, Floyd Mayweather - Conor McGregor, va avea loc la Las Vegas, la 26 august, iar organizatorii spun că se vor încasa sume fabuloase de pe urma confruntării. Şi preţul biletelor este pe măsură, acestea ajungând la 10.000 de dolari.

Mai sunt mai puţin de două luni până la cel mai mediatizat eveniment din lumea boxului: întâlnirea dintre americanul Floyd Mayweather şi irlandezul Conor McGregor, vedeta artelor marţiale mixte (MMA). Confruntarea va avea loc în Las Vegas, pe T-Mobile Arena, o sală care poate aduna peste 20.000 de persoane. 

Organizatorii evenimentului au anunţat că speră ca nebunia din jurul acestui meci să genereze câştiguri istorice: undeva la peste un miliard de dolari, bani care ar urma să fie încasaţi din vânzarea de bilete, marketing şi publicitate. De altfel, tichetele nu sunt deloc ieftine: cel mai puţin costă cele de la ultima categorie, foarte departe de ring, al căror preţ este de 500 de euro. Pentru cei care-şi permit ”aroganţe”, pasionaţi sau pur şi simplu fanii cu dare de mână, există şi bilete care le asigură posesorilor posibilitatea de a sta la câţiva metri de protagoniştii galei. Tichetele cu acces lângă ring sunt 10.000 de dolari! ”Este un meci pe care îl vezi o singură dată în viaţă”, a explicat Leonard Ellerbe, directorul general al Mayweather Promotions. 

Partida va fi transmisă în sistem ”pay-per view”, iar doritorii vor plăti 89.99 de dolari, pentru a putea urmări la Showtime evenimentul. Şi sportivii au burse fabuloase. Mayweather este considerat favorit, iar el va încasa, doar pentru că urcă în ring, 100 de milioane de dolari. Reţeta lui financiară va fi însă mult mai mare, până spre 300-400 de milioane de dolari, după încasarea banilor din publicitate şi drepturile tv. Irlandezul McGregor primeşte 25 de milioane de dolari şi poate ajunge la peste o sută de milioane de dolari din acţiunile de marketing.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net