Atenție la șerpi! Jandarmii au capturat o reptilă de un metru și jumătate dintr-o locuință din Craiova

grass-snake-1488853_1920.jpg

sarpe, pietre,
Șarpele a fost eliberat departe de locuințele oamenilor, în mediul natural
FOTO: Pixabay.com

Momente de panică, ieri, pentru locatarii unei case din Craiova care au descoperit un șarpe de un metru și jumătate într-una din camerele locuinței. Jandarmii au venit la fața locului, au capturat reptila și au eliberat-o într-o zonă îndepăratată de casele oamenilor.

Autoritățile au fost alertate prin 112. Un echipaj de jandarmi a mers la fața locului și a descoperit șarpele într-una din camerele gospodăriei, conform Gazeta de Sud.

 

Șarpe de un metru și jumătate într-o casă din Craiova

 

„În urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi a fost direcționat, în această după amiază, în municipiul Craiova pentru a îndepărta un șarpe dintr-o gospodărie. Ajunși la adresa indicată, jandarmii au găsit, într-una din camerele gospodăriei, un șarpe de aproximativ 150 cm lungime pe care l-au eliberat în mediul natural. În astfel de situații, vă recomandăm să nu vă apropiați de reptile și să solicitați sprijinul prin S.N.U.A.U. 112,” anunță Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj.

 

Șarpe de  aproape doi metri, lângă un parc din Drobeta Turnu Severin

 

În urmă cu două zile, un șarpe de aproape doi metri a fost îndepărtat de jandarmi dintr-un spațiu verde, situat în apropierea unui  centru comercial din Drobeta Turnu Severin. Un  cetățean a sesizat la 112 prezența reptilei pe strada M. Gușiță, în apropierea unui parc frecventat de mai multe persoane.

În ultimele două luni, jandarmii din Severin au intervenit în  26 situații pentru îndepărtarea pericolului provocat de insecte, câini agresivi sau reptile.

 

Ce să facem dacă ne iese in cale un șarpe

 

1.Ca regulă generală dacă nu vrei să te muşte vreun şarpe nu intra în contact intenţionat cu el.

 

2.Lucrul acesta pare evident dar, de-a lungul timpului, două treimi din muşcaturile de şarpe pe care le-am tratat erau la pacienţi care au încercat să-i vadă mai bine sau i-au abordat, ridicat, hărţuit, încercând uneori să-i omoare.

 

3.Deplasările la iarbă verde şi muncile agricole cresc riscul de a fi muşcat de reptile.

 

4.Nu incizaţi la nivelul urmelor de colţi şi nu încercaţi să aspiraţi veninul.  Metoda este ineficientă pentru că şarpele are colţii curbaţi iar ,,buzunarul de venin” nu se află la locul muşcăturii . În plus, circa 20% din muşcăturile de şarpe sunt ,,uscate”, total lipsite de venin, aşa că orice incizie creaza doar o plagă ce se poate infecta fără a avea vreun beneficiu medical real.

 

5.Veninul aspirat cu gura poate ajunge în fluxul sangvin al salvatorului.

 

6.Nu aplicati un dispozitiv de aspiraţie. (puteţi leza tesuturile)

 

7.Nu aplicati garouri ce restricţionează fluxul de sânge şi duc astfel atât la acumularea veninului în jurul muşcăturii cât şi distrugerea celulelor. În plus, dacă garoul este utilizat greşit, poate întrerupe fluxul sangvin de la acel nivel şi să provoace leziuni ischemice.

 

Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul tării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpați și la altitudini de peste 2.000 de metri.

 

Citește și:


Ce faci dacă te muşcă un şarpe. 10 sfaturi care îţi pot salva viaţa

Ai visat șerpi? Viața ta e pe cale să se schimbe!

 

 

 
 

Citește și

  • serpii maicii domnului minune kefalonia

    An de an, în Postul Maicii Domnului și în ziua de 15 august, la biserica Langouvarda din localitatea grecească Markopoulo, are loc o minune. Mai mulți serpi neprimejdioși, mici apar în jurul bisericii și a clopotniței. Sunt însemnați cu o cruce albă pe cap și pe limbă și dispar după slujba săvârșită în ziua de Adormirea Maicii Domnului.

  • O femeie în vârstă din Ploieşti s-a speriat de moarte după ce a găsit în casă 19 şerpi, cu dimensiuni între 25 de cm şi un metru. Reptilele au fost duse la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Aceştia ar fi fost introduşi în casă de nepotul de soră al acesteia cu intenţia de a o speria şi a o determina să-i vândă casa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1