Tudor Gheorghe, criticat pentru concertul controversat de la Sala Palatului: «Să-ţi fie ruşine, canalie talentată!»

7-act-2-tudor-gheorghe-mediafax-4col.jpg

Tudor Gheorghe: “Nu mă interesează prostiile pe care le debitează”
Foto: Mediafax

Scandal! Televiziunea Română este criticată după ce a difuzat spectacolul intitulat „Degeaba 30“, al artistului Tudor Gheorghe. Concertul conţine şi trimiteri critice la adresa Uniunii Europene şi a celor care au protestat în stradă de-a lungul ultimilor ani. “Canalie talentată” – aşa l-a etichetat Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, pe rapsod.

Critici la adresa postului public de televiziune! TVR 1 a difuzat duminică, 26 ianuarie, spectacolul „Degeaba 30“, a cărui premieră a avut loc la Sala Palatului pe 21 decembrie 2019, la împlinirea a trei decenii de la Revoluţie. Ironie sau nu, postul public a ales să difuzeze concertul lui Tudor Gheorghe chiar de ziua de naştere a dictatorului Nicolae Ceauşescu, notează universul.net. „O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg“, „Cui va mai rămâne această ţară?“, „Procurorii sunt nişte veleitari, nişte oameni mici ce nu gândesc“, „Lanţul de minciuni cu care ne-aţi vândut“ - sunt câteva dintre versurile din spectacolul „Degeaba 30“, susţinut de rapsodul oltean. 

De asemenea, în spectacol au existat săgeţi către cei care au ieşit în stradă să protesteze de-a lungul ultimilor ani: „Protestăm pentru nimic“ şi „Ne-adunăm să ne-alergăm: noi, cu mâna pe pietroi, strigăm «Fără Violenţă!»“. 

În timp ce Televiziunea Română a fost acuzată de propagandă anti-UE, multe critici s-au îndreptat şi către Tudor Gheorghe, scrie adevarul.ro. Astfel, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, i-a transmis cântăreţului un mesaj extrem de dur. „Băi, Tudor Gheorghe, fii atent aici, cât ai fi fost tu de talentat în muzică şi versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, şi alţi 1.000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga, zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba!”, a răbufnit Funeriu, potrivit adevarul.ro

“Băi, talent: nu ţi-e ruşine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă patru zile pentru 25 de litri de benzină? Băi, nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colţ de stradă? Johnny Mandolină, e acelaşi lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ţi-e ruşine ca de la înălţimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că «a fost degeaba» în mintea oamenilor care au făcut, prin sudoarea frunţii lor, ţara asta să stea la masă cu Germania, Franţa şi Spania, în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo şi Coreea de Nord? Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceauşescu, eu şi mii de români ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-şi revadă fraţii şi părinţii, şi tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? (…) N-o mai lungesc, că e degeaba cu tine, şi îţi spun atât: să-ţi fie ruşine, canalie talentată! Să-ţi fie ruşine nici măcar pentru că ţi-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrâneţe, ţi-ai bătut joc de ce-ai făcut o viaţă întreagă, ţi-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la natură, ţi-ai bătut joc de o ţară şi oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înţelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!“, a scris Funeriu pe Facebook.  

7-act-1-funeriu-inquam-photos-2col.jpg

Daniel Funeriu a luat foc: “Johnny Mandolină!”

Cântăreţul: «Câinii latră, caravana trece»

Contactat de adevarul.ro, Tudor Gheorghe a declarat că preferă să aplice vorba populară „Câinii latră, caravana trece“. Rapsodul nu pare afectat de critici: „Nici măcar nu le resping, nu le iau în seamă. Nu mă interesează prostiile pe care le debitează ba unul, ba altul. Nu mă ating. Fiecare om are părerile lui. Te laudă mulţi şi te înjură puţini. Dacă nu exista nici o reacţie mi se părea ciudat. Dar, bravo lor! Eu cred în ce am făcut şi nu numai eu. O vorbă frumoasă: câinii latră, caravana trece. Dacă ăsta e limbajul lor, să fie sănătoşi. Eu sunt mai delicat“. Întrebat despre săgeţile trimise spre Uniunea Europeană şi despre criticile la adresa oamenilor care au ieşit în stradă, cântăreţul susţine că detractorii săi nu au văzut spectacolul, ci doar au scos din context anumite afirmaţii. 

 

 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1