Ion Ţiriac are la mână 11 maşini! Detaliul care a atras atenţia la SAB

Citeste tot despre: 

Bluză roşie, pantaloni la dungă, o geacă sport şi accesorii pe măsura averii. Ion Ţiriac a atras toate privirile celor veniţi, sâmbătă (3 octombrie), să-şi „clătească” ochii cu maşini frumoase la Salonul Auto din Bucureşti. Omul de afaceri şi-a respectat statutul de miliardar şi a purtat la mână un ceas de circa 80.000 de euro.

Maşinile ca maşinile, dar apariţia lui Ion Ţiriac (76 de ani) a făcut deliciul Salonului Auto care se desfăşoară la Romaero, în Bucureşti. Sâmbătă (3 octombrie), în jurul orei 13, miliardarul a venit la standul firmei sale, devenind brusc un punct de atracţie. Vizitatorii se opreau, curioşi, să-l vadă ”în carne şi oase” pe al doilea cel mai bogat român. Şi au avut ce vedea. Omul de afaceri şi-a „asortat” perfect accesoriile: ceas de aur la mână, cataramă aurită la cureaua de la pantaloni, dar şi o brăţară cochetă, din piele, pe mâna dreaptă, cel mai probabil accesorizată cu o biluţă aurită.

Fosta glorie a tenisului a recunoscut, de altfel, că ceasurile şi maşinile de colecţie reprezintă marile lui pasiuni şi a avut grijă să şi le „cultive” pe măsura posibilităţilor financiare. La capitolul maşini este celebru în toată lumea, el având peste 250 de exemplare de colecţie şi nici la ceasuri nu stă rău. Într-un interviu acordat acum câţiva ani revistei de profil ”Temporis”, Ion Ţiriac a povestit că are peste 50 de modele de renume, multe dintre ele din serii limitate.

Ceasul de 80.000 de euro pe care l-a ales pentru vizita de sâmbătă de la Salonul Auto este chiar „exemplarul lui de suflet”, un IWC Portuguese Tourbillon, cu carcasă de aur, una din piesele de marcă ale colecţiei sale speciale. IWC este de altfel şi marca sa preferată: ”Eu sunt o persoană care îşi cumpără ceasurile, dar e adevărat că IWC şi alte ceasuri din grup eu le cumpăr altfel decât cineva care se duce la magazin. Kern este preşedintele IWC şi de fiecare dată când vin la Geneva el vrea să-mi dea un ceas”, a povestit Ţiriac în interviul citat. Printre  piesele „grele”, ca valoare, ale colecţiei se mai numără un Roger Dubuis (care costă circa 100.000 de euro), trei modele Panerai şi vreo douăzeci de Ebel, toate din serii limitate. Cele de la firma Panerai, de exemplu, sunt pentru pasionaţii de vânătoare şi au pe cadran un desen cu un animal. “Eu luasem un elefant şi un leu şi am primit un taur. De fiecare dată când mă duc la vânătoare îl pun la mână”, a explicat Ţiriac, omul de afaceri cu o avere evaluată la 1,4 miliarde de dolari.

Ceasul costă cât 11 maşini Dacia Logan

 

Pe cât e de frumos şi de special, pe atât este de scump! Ceasul cu care s-a afişat Ion Ţiriac este marca IWC, seria Portuguese Tourbillon Mystere. Carcasa este din aur de 18 karate, iar cureaua, din piele de crocodil. Seria a fost una limitată, de doar 50 de exemplare, aşa că preţul a fost unul pe măsură: circa 80.000 de euro. O adevărată avere, ar spune mulţi, mai ales dacă analizează un pic ce investiţii pot face cu acei bani. De exemplu, să cumpere nu o maşină, ci 11. Cu puţin peste 7.000 de euro poţi cumpăra un Logan nou nouţ, aşa că la mâna lui Ion Ţiriac „atârnă” 11 maşini pe care mulţi români nu şi le permit.

Monica Gabor are Rolex bătut în diamante

 

Pe vremea când era doamna Columbeanu, Monica Gabor era răsfăţată cu cadouri exclusiviste. Când a împlinit 21 de ani, Moni a primit de la Irinel un ceas Rolex Oyster Perpetual Datejust, din aur alb, cu 1.000 de diamante aplicate. Ceasul a costat 75.000 de euro, este ediţie limitată, iar şatena e purtătorul cu numărul 100 în lume. Anul trecut, în februarie, Monica a rămas fără bijuteriile de suflet, printre care şi acest ceas, după ce fratele unei prietene i-a sustras seiful  cu podoabe în valoare de 200.000 de euro. Din fericire, hoţul a fost prins de poliţişti, iar Moni şi-a recuperat bunurile.

 

Citește și

  • corneliu vadim tudor

    Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viaţă luni, 14 septembrie, după ce a suferit un infarct în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

  • ion tiriac dans

    Omul de afaceri Ion Ţiriac a oferit ieri un moment inedit, la inaugurarea celor două terenuri de tenis construite în baza de la Bucureşti care îi poartă numele fostului tenismen.

  • Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români în viaţă şi la 76 de ani nu încetează să arate acest lucru. Mare pasionat de maşini de lux, fostul tenismen adaugă în fiecare an câte un bolid rar colecţiei sale de automobile care numără deja peste 100 de unităţi.

  • Implicarea omului de afaceri Ion Ţiriac în managementul brandului Simona Halep – că deja nu mai e doar o jucătoare, e un adevărat brand – nu e un secret pentru nimeni. Virginia Ruzici, managerul „cu acte” al româncei, a ţinut să lămurească rolul fostului tenismen în team-ul Simonei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1