Presa internaţională, dată pe spate de pantofii «zgârie-nori» ai lui Mihai Albu

Citeste tot despre: 

După două luni de muncă, Mihai Albu a impresionat lumea modei şi presa din România cu pantofii cu tocuri de 31 de centimetri pe care i-a conceput, creaţia făcându-l pe designer un candidat viabil pentru Cartea Recordurilor. Notorietatea pantofilor unicat a depăşit graniţele ţării, creaţia lui captând şi atenţia presei internaţionale.

Fie că este vorba de mass-media din Irlanda sau din Statele Unite ale Americii, ediţiile online ale cotidienelor de peste hotare au scris despre faimoşii pantofi care au fost prezentaţi la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Festivalului Modei din România.


Vezi GALERIE FOTO cu renumiţii pantofi ai lui Mihai Albu

"Noii pantofi sunt comparaţi cu clădirile zgărie-nori din cauza tocurilor «turn». Dar şi preţul contribuie la denumire. Într-o ţară unde salariul mediu lunar este de 450 de euro, pantofii lucraţi manual se vând cu mai mult de 1.200 de euro", scrie publicaţia "The Seattle Times".

În ciuda mărimii tocurilor, Mihai Albu a declarat că a primit o mulţime de cereri pentru noile sandale de la persoanele cu putere financiară din România, scrie Fox News, din SUA. "Creez un haos construit", a afirmat Albu, descriind sandalele architectural extravangante, notează sursa citată.

Brâncuşi şi Gaudi, inspiraţia pentru «pantofii-turn»

Totodată, "arhitectul de pantofi" al României a menţionat că inspiraţia lui a venit de la sculptorul român Constantin Brâncuşi şi de la arhitectul spaniol Antonio Gaudi.

Publicaţia irlandeză "The Independent" îl prezintă pe designerul Mihai Albu ca pe un fost arhitect care combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1