Povestea impresionantă a lui Alin Gheorghişan. Dat spre adopție la opt luni, a aflat anul trecut că are cinci frați

1.jpg

Alin Gheorghişan este unul dintre cei mai talentaţi artişti ai Teatrului de Revistă din Bucureşti
Citeste tot despre: 

Fost concurent la show-urile „Vocea României” (PRO TV) şi „Te cunosc de undeva” (Antena 1), cameleonicul Alin Gheorghişan (39 de ani), actor la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, are o poveste de viaţă impresionantă. După ce a cucerit America pe scenele celebrului Broadway, actorul e mândru că se tunde singur, îşi creează costumele, cântă şi regizează spectacole.

Cum te descurci în perioada asta, când toate teatrele s-au închis din cauza pandemiei?

Am timp să-mi pun în ordine proiectele pentru anul acesta. Eram obişnuit să le iau din zbor, mai învăţăm o melodie, însă acum, când stăm acasă, am timp, sunt mai aşezate lucrurile. Scriu intens pentru noul spectacol de revistă pe care ar trebui să îl punem în scenă la începutul stagiunii din toamnă. Încă nu am ales numele acestuia, dar am ceva în minte. Eu voi face regia după ce am căpătat experienţă cu spectacolul „Nepoţii lui Tănase”.

2.jpg

Alin Gheorghişan si soţia Andreea

La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, ai un rol anume în afară de cel de solist?
La orice teatru de revistă, e greu să te defineşti. Nu poţi să fii doar actor care poate cânta sau un actor care poate juca. Sunt spectacole în care şi membrii din balet joacă. Eu sunt actor, iar regretatul regizor Biţu Fălticineanu m-a iubit foarte tare pentru cum joc. Când vine un spectacol nou, nu ştiu exact ce voi face pe scenă, dacă voi cânta, voi juca sau ambele...

3.jpg

„Comorile” lor, Bianca Nicole şi Andrei Marc

Creezi şi costume...
De 15 ani creez costume împreună cu scenograful. Eu propun şi apoi cădem de acord. Lucrez foarte bine cu Geanina Puşcoci de la „Te cunosc de undeva!” (Antena 1).
Te ocupi singur şi de coafură...
Într-adevăr, mă tund singur. Am învăţat cu oglinda în spate, e mult exerciţiu în spate, iar acum îi tund şi pe alţii. Fac multe ca artist şi îmi place să mă dezvolt permanent, pe mai multe planuri. Artele sunt complementare. Nu poţi juca într-un fel dacă nu te ajută muzica, nu poţi cânta într-un fel dacă nu te ajută teatrul. Trebuie să existe o armonie, trebuie să studiezi câte un pic din fiecare.
Ce faci în timpul liber?
Pictez. La 10 ani am avut prima expoziţie care s-a vândut în doar două zile.
Ai o poveste de viaţă specială, despre care mulţi nu ştiu...
E poveste foarte lungă. Am fost născut în Bucureşti în afară căsătoriei şi, după opt luni, femeia aceea m-a dat spre adopţie. Am trăit până la doi ani şi jumătate la orfelinatul „Sfânta Ecaterina”, de lângă Arcul de Triumf. Am fost adoptat la începutul anului 1983 de părinţii care m-au crescut şi pe care îi iubesc. Deşi am vrut să îmi cunosc mama naturală şi am făcut toate demersurile, nu am mai apucat pentru că ea a murit în 1993. Am vrut să îmi aflu identitatea şi m-am gândit că poate voi scrie o carte. Nici pe tatăl natural nu l-am cunoscut, dar ştiu cine e pentru că există dosarele şi am avut acces la acestea. Mai am cinci fraţi pe care i-am descoperit anul trecut. Cu o soră am vorbit la telefon şi cu ceilalţi patru m-am întâlnit. Pe Andreea, soţia mea, am cunoscut-o la teatru, la organizarea spectacolelor, iar în aprilie împlinim 13 ani împreună. Avem doi copii, Bianca (12 ani) şi Marc (10 ani). Bianca are talent actoricesc şi dansează foarte bine, aşa că a făcut parte din distribuţia spectacolului „Nepoţii lui Tănase”. Mark a fost diagnosticat cu TSA (tulburare de spectru autist), face terapia ABA de aproape şase ani şi se recuperează foarte bine. Asta şi pentru că a stat mult în faţa televizorului. Îi plac sportul şi jocurile, iar problemele sunt doar de comunicare.

Cum arată fosta cabină a Stelei Popescu la 3 ani după moartea actriţei

cabina.jpg

Cabina Stelei Popescu e decorată cu fotografiile actriţei

Cabina folosită până acum aproape trei ani de regretata Stela Popescu e una dintre cele mai frumoase de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, ne-a spus Alin Gheorghişan. „Cabina Stelei a fost amenajată integral de actriţa Adriana Trandafir (63 de ani), un artist extraordinar de talentat pe care îl iubesc enorm. A zis că această cabină pe care au împărţit-o să o amenajeze elegant, într-un stil în care o reprezintă şi astăzi.

stela.jpg

Stela Popescu

Masa de toaletă e neschimbată, cu fotografii, peruci, flori, accesorii, mici lucruri şi amintiri. Cabina mai e folosită de Liliana Mocanu (50 de ani) din serialul «Las Fierbinţi» (PRO TV), o actriţă pe care Stela o iubea foarte tare şi de Miruna Birău. Acolo mai vin şi alte vedete precum Sanda Ladoşi (50 de ani) şi Paula Rădulescu. Tot acolo era şi masa de toaletă a regretatei Cristina Stamate. Când nu era la teatru, Stela se putea machia oriunde, pe scaun, pe marginea drumului. Era un om extraordinar de complex şi reuşea să se muleze pe fiecare situaţie în parte”, ne-a mai spus Alin Gheorghişan