Luana Ibacka: «Îmi place mâncarea făcută cu drag, în casă»

Ultima actualizare:

    În general, în casă găteşte  Dana, bona fetiţei Luanei, dar de  multe ori îi place şi ei să pregătească  mese pentru prieteni. Atunci o  ajută mama, Liliana, de 70 de ani
În general, în casă găteşte Dana, bona fetiţei Luanei, dar de multe ori îi place şi ei să pregătească mese pentru prieteni. Atunci o ajută mama, Liliana, de 70 de ani

Prezentatoarea emisiunilor „Căminul de 5 stele" şi "Fermier, caut nevastă" de la Prima Tv, Luana Ibacka, adoră să gătească. Pune suflet de fiecare dată, iar scopul final e să împartă bucuria cu cei din jur. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care preferă mâncarea făcută în casă.

„Gătitul mi se pare ceva care polarizează interesul celor dragi, adună în jurul mesei o energie pozitivă, veselie şi curiozitate. Dacă pui suflet la gătit şi eşti creativ, orice masă poate fi un show culinar. Consider că a găti ţine pasul cu a evolua. În viaţă ai etape când priveşti hrana ca mâncare, eşti dominat de pofte, şi etape în care capeţi o altă viziune asupra a ceea ce îngurgitezi. Eu una sunt conştientă că pot folosi ceea ce mănânc în favoarea mea, nu împotriva mea", explică Luana.

Nu se omoară după paste făinoase şi prăjeli, iar supele şi ciorbele nu lipsesc din meniul zilnic. Îşi cumpără carnea şi lactatele de la ţară, până şi vinul şi ţuica şi le ia tot de la fermele pe care le cunoaşte.

simeon stalpnicul png

„Apreciez gustul unic al mâncării făcute în casă, în care nu arunci toate cărnurile şi mezelurile care expiră prin frigider, ci doar ingrediente proaspete. De multe ori am simţit, prin pensiunile şi restaurantele în care am fost, meniuri încărcate de resturile din zilele anterioare. Mâncarea trebuie să fie în primul rând proaspătă şi curată", mărturiseşte fosta soţie a lui Cabral, în timp ce se apuca de pregătit o pulpă de mistreţ la cuptor.

E ordonată „în câmpul muncii", dar nu obsesiv. Merge pe principiul că lucrurile care o înconjoară sunt pentru a fi folosite şi nu îşi face griji că murdăreşte, strică sau sacrifică unele produse.

Improvizează mult, şi asta o costă uneori, pentru că i se întâmplă să pună prea mult iute sau prea mult dulce.

simeon stalpnicul png

„Alteori mai stric şi câte un vas sau un aparat electrocasnic din pricina faptului că fac mai multe lucruri deodată şi nu sunt atentă. Dar de fiecare dată am entuziasm, caut plăcere în ceea ce fac, iar scopul final e să împart bucuria cu cei din jurul meu", mai spune vedeta Prima Tv.

Pulpă de mistreţ pe pat de varză

Luana Ibacka a pregătit o pulpă de mistreţ la cuptor, pe pat de varză albă, dulce, puţin călită în tigaie.

„Reţeta aceasta se numeşte «vânat ca în Bănie», am găsit-o pe Internet. La toate cărnurile grele sau la garnituri sărate, adaug dulceaţă de afine sau de gutui", explică prezentatoarea.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net