Leonard Doroftei a închis barul şi a plecat în Canada

mare2.jpg

Doroftei a dat lovitura cu pub-ul din centrul Ploieştiului. Localul a fost însă închis pentru că era într-o clădire cu risc seismic

La 49 de ani, Leonard Doroftei a lăsat totul în urmă şi luat-o de la capăt departe de ţară. De trei luni, marele nostru campion trăieşte în Canada. El a decis să-şi ia familia şi să plece peste mări şi ţări, din cauza faptului că afacerea îi era pe butuci. Doar sigla localului îţi mai aminteşte acum de faptul că la peluza I a stadionului „Ilie Oană“, din Ploieşti, a fost cândva ”Doroftei Pub&Lounge”.

„Moşu” Doroftei şi-a făcut valiza, şi-a luat soţia şi copiii şi s-a întors în Canada, la Montreal. Definitiv! Plecarea a avut loc în luna iulie, după ce Leonard s-a chinuit să menţină pe linia de plutire localul pe care-l avea, de altfel, singura sa sursă de venit. Muncea cot la cot cu angajaţii şi, timp de doi ani, a sperat ca afacerea sa să dea roade. Din păcate, lucrurile nu au stat deloc aşa. Mutat în 2017 la peluza I a Stadionului „Ilie Oană“, din Ploieşti, ”Doroftei Pub&Lounge” nu avea vad, astfel că mai mereu era gol. Nici atunci când erau meciuri de fotbal, Leonard Doroftei nu reuşea să vândă mare lucru, pentru că nu avea voie să le dea alcool suporterilor.

”Îmi merge greu cu afacerea, nu prea am clienţi pentru că noua locaţie nu are vad. În plus, în zile de meci, se închide zona cu garduri, iar în local sunt obligat să nu servesc băuturi alcoolice. Asta este, mai trag de ea. Organizez evenimente, ele ne mai ţin în viaţă. Muncesc la terasă ca să am o pâine. Este o afacere de familie, trăim din asta. Deocamdată, sunt la început şi mă chinuiesc să fac vad. Am câteva mese, vreo doi angajaţi, plus bucătarul, este o improvizaţie. Nu mă plâng şi încerc să fac treabă bună şi aici”, ne spunea anul trecut fostul boxer.

pub.jpg

Barul de la Peluza I a stadionului nu a mai avut acelaşi succes

Obişnuit să facă bani mulţi din această afacere, Leonard Doroftei a clacat. Până în 2017, cârciuma sa era deschisă într-o locaţie excelentă: în centrul Ploieştiului. Tot timpul era plină şi devenise un loc de popas pentru turiştii străini, dar şi pentru politicieni şi vedete, care veneau la el cu autocarele. Îi plăcea să le povestească clienţilor din culisele boxului şi nimeni nu pleca fără să se fotografieze cu el. Uneori, îşi punea şorţul şi le gătea. Dar cum clădirea în care se afla era cu risc seismic ridicat, primăria oraşului l-a evacuat în instanţă şi i-a dat un nou spaţiu la stadion. În primul său local, sportivul a băgat toată agoniseala de o viaţă. Iar acum a luat-o de la capăt tot în Canada, ţara care i-a dat posibilitatea să facă avere.

“Dacă ne-au închis afacerea, a început o nouă etapă în viaţa noastră. Devenise mai greu, obosisem, copiii credeau în altceva. Au spus că e timpul să încercăm altceva. Eu nu m-am readaptat. Sunt toată ziua în sala de box şi mă mişc, mă joc. Am avut o întâlnire de gradul trei şi cu Lucian Bute, ne-am jucat puţin la mănuşi şi am povestit despre box. S-au schimbat multe aici. Nu s-a terminat cu România, suntem români şi rămâne de văzut dacă ne mai întoarcem acasă”, a declarat  recent campionul mondial la versiunea WBA.

vila.jpg

Familia Doroftei a părăsit ditamai vila din Ploieşti şi a plecat în Canada

Surse apropiate marelui pugilist ne-au mărturisit faptul că acesta lucrează la un club de box care aparţine unei rude a lui Gigi Becali. În plus, vrea să investească în imobiliare, alături de fiul său cel mare, Adrian. Toată familia Doroftei are cetăţenie canadiană, ceea ce îi oferă un avantaj, dar şi casă. Leonard s-a întors în România, în 2005, iar în 2006 a deschis ”Doroftei Pub&Lounge” la Ploieşti, după ce primarul de atunci i-a oferit spaţiul gratuit, drept recunoştinţă.

Fostul sportiv se mândreşte cu copiii săi

copiii.jpg

Adi, Vanessa și Alex, copiii lui Doroftei

Leonard Doroftei are o familie unită, iar el a arătat mereu că este un tată şi un soţ model. Tocmai de aceea şi relaţia cu Monica, nevasta lui, durează de 20 de ani. O viaţă de om, timp în care au conceput trei copii: unul mai frumos ca altul. Au o fată de 16 ani şi doi băieţi care sunt cu un cap mai înalţi decât tatăl lor. ”Ei sunt bogăţia mea”, ne-a spus ”Moşul” emoţionat. Primul adus pe lume a fost Adi, 24 de ani, student la Drept. Alex este mijlociul, are 21 de ani şi făcea Facultatea de Fizică Nucleară, din cadrul Universităţii Bucureşti. Dar toţi ochii sunt aţintiţi către Vanessa, mezina familiei Doroftei. O adolescentă de 16 ani, frumoasă şi cu rezultate bune la învăţătură, elevă la Colegiul Mihai Viteazu din Ploieşti. Cu toţii au întrerupt însă cursurile ca să plece în Canada.

Medaliile lui Doroftei

camp.jpg

Un campion: “Moșu”

Leonard Doroftei s-a născut pe 10 aprilie 1970 la Ploieşti şi a avut o carieră remarcabilă la amatori. A cucerit două medalii de bronz la Jocurile Olimpice (1992 şi 1996), un titlu mondial (1995) şi două europene (1996 şi 1997). A făcut apoi pasul spre boxul profesionist, iar din 1998 şi până în 2004 a susţinut 22 de partide, pierzând o singură dată. Pe 5 ianuarie 2002, la San Antonio, a cucerit centura cu diamante a versiunii WBA, după o partidă memorabilă cu argentinianul Raul Pepe Balbi, la capătul căreia presa americană avea să-l supranumească ”Rocky de România”. Şi-a apărat titlul în vara aceluiaşi an, boxând la Bucureşti, iar în primăvara lui 2003 arbitrii i-au furat victoria în confruntarea cu Paul Spadafora, ce ar fi reunit centurile WBA şi IBF. A urmat povestea nefericită a celebrului meci anulat de la Bucureşti, atunci când ”Moşu”, ajuns la capătul puterilor, n-a putut urca în ring pentru confruntarea cu Miguel Callist. A mai vrut, totuşi, un ultim meci mare, dar în vara lui 2004, Arturo Gatti s-a dovedit a fi prea tare pentru Leonard Doroftei, care a  ieşit din ring cu fruntea sus.

Citește și

  • După ce a fost forțat să evacueze spațiul în care își clădise o afacere, în Ploiești, fostul mare pugilist a suferit atât de mult încât tot necazul și-a pus amprenta pe chipul său.

  • „Moşu” a încasat mii de pumni în cariera sa, dar măcar n-a făcut-o degeaba. Nu s-a îmbogăţit ca Lucian Bute, pentru că a boxat în alte timpuri, dar a rămas cu ceva: o casă de vis pentru el şi familia lui, la Ploieşti, în oraşul natal. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box ne-a explicat detaliile proiectului, iar în viitorul apropiat urmează şi un tur al interiorului.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1