Iubitul miliardar al Marinei Almăşan, săltat a treia oară

cornu-almasanu-.jpg

Foto: Mediafax

Omul de afaceri Georgică Cornu stă mai mult pe la Poliţie decât acasă. Joi, după ore bune de audieri într-un dosar de evaziune fiscală de 10 milioane de euro, iubitul Marinei Almăşan a fost reţinut. A treia oară în ultimul an! Visul urât s-a încheiat însă repede, Cornu fiind plasat, vineri (2 septembrie), sub control judiciar.

1 octombrie 2015. Joi dimineaţă, poliţiştii din Mehedinţi şi procurorii au luat cu asalt 25 de locuinţe şi sedii de firme din Arad, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş. La finalul acţiunii, mai multe persoane au fost duse pentru audieri la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi. Printre acestea, şi afaceristul Georgică Cornu, iubitul Marinei Almăşan. A urmat un maraton de audieri, în urma căruia cinci persoane au fost reţinute. N-a scăpat nici „regele asfaltului din Banat”, cum mai este numit Cornu, el ajungând, astfel, în arestul poliţiei pentru a treia oară, în ultimul an.

Afaceristul este acuzat, alături de fostul şef al PSD Orşova, Constantin Popescu, de fiul acestuia Valentin Popescu, care este şeful DGASPC Mehedinţi, şi de mama fostului preşedinte al CJ Mehedinţi Adrian Duicu, care este administrator al unei societăţi comerciale, de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de zece milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Vineri, însă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au încuviinţat plasarea sub control judiciar a lui Georgică Cornu. Surse judiciare spun că anchetatorii au pus sechestru asigurător pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicaţi în dosar, pe sume de bani, atât în numerar, cât şi sub forma unor creanţe.

Mai 2015. Georgică Cornu mai este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro, în care a fost reţinut, în 13 mai 2015, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. Prejudiciul de trei milioane de euro reprezintă valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF Timiş, preciza DIICOT.

Martie 2015. Locuinţa lui Georgică Cornu a fost de asemenea percheziţionată, el fiind ulterior reţinut de Parchetul Tribunalului Mehedinţi, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, apoi arestat la domiciliu, măsura fiind înlocuită în final cu controlul judiciar.

Click! spune

Georgică Cornu deţine grupul de firme Confort şi are afaceri şi în comerţ. El mai are şi un centru de echitaţie la Herneacova, proprietate care se întinde pe 12.000 de hectare. A fost preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1