Ce vedetă a renunţat la o carieră în tenis pentru televiziune

Puţini sunt cei care au aflat că Adela Diaconu, realizatoarea emisiunii „BV 01 ADE by Adela Diaconu” (Nova TV), este fostă sportivă de performanță, tenismenă, care a ales să-şi schimbe destinul şi să se îndrepte spre altceva. Vedeta a acordat un interviu revistei “Tango, marea dragoste”, în care a povestit cum a început pasiunea pentru sport şi de ce a renunţat la ea.

Înainte de a prezenta emisiuni şi evenimente, Adela Diaconu era pasionată de tenis, un sport frumos, de care s-a îndrăgostit. “La şase ani am început tenisul, după ce încercasem şi alte sporturi sau activităţi. Dar tenisul m-a cucerit pe loc! Am simţit că pe teren e locul meu. Când începi iniţierea începi ca o joacă, apoi treptat ţi se pune racheta în mână şi începi să înveţi loviturile... Faţă de alţi copii, ce plângeau că îi aduceau părinţii la tenis, eu plângeam că nu vreau să mai plec de pe teren. Iar de la şase ani, zi de zi, au urmat antrenamente, concursuri, cantonamente. Am fost îndrumată şi lăsată să îmi aleg să fac ce mi-a plăcut mai mult, aşa că pentru mine tenisul de câmp a fost ca o joacă, a fost o plăcere. Eu copilăria mi-am petrecut-o pe terenurile de tenis de la Baza Olimpia, aflată la poalele muntelui Tâmpa. Este o bază superbă. Practic toată copilăria mi-am petrecut-o acolo. Câte două antrenamente pe zi, pregătire fizică, dar a meritat. Amintirile pe care le am alături de foştii mei colegi sunt nepreţuite”, a povestit vedeta pentru  http://revistatango.ro.

img-20180415-wa0008.jpg

Adela Diaconu, tenis, performanta, televiziune, cariera, emisiune, Nova TV
Adela Diaconu este prezentatoare la Nova TV

Adela Diaconu a câştigat câteva competiţii de dinainte de ‘89, precum Daciada sau alte concursuri de gen. Însă a fost nevoită să renunţe la acest sport frumos. “La 18 ani, am avut posibilitatea să plec cu tenisul în America, cu o bursă. Asta pentru că în anii ‘90, România nu avea foarte multe turnee WTA din care să îţi poţi face puncte, iar deplasările în străinătate erau foarte costisitoare. Însă nu mi-am dorit să plec în America, nici părinţii nu m-au vrut departe, aşa că am rămas în România... Din dorinţa de a schimba ceva în ţară, mi-am dorit să urmez o carieră politică, pentru a lăsa ceva în urma mea, o schimbare în bine a societăţii româneşti. După atâţia ani, fostele mele colege de la tenis, ce au plecat în America cu bursă, au ajuns foarte bine pe plan professional şi personal. Însă, când vin în vacanţe în ţară, spun că nimic nu se compară cu locul natal şi ar da totul să rămână aici, dar nu se poate. Nu îmi pare rău că nu am plecat”, a mai spus Adela pentru “Tango, marea dragoste”.

poza_cu_paleta.jpg

Adela Diaconu, tenis, performanta, televiziune, cariera, emisiune, Nova TV
Adela nu şi-a pierdut abilităţile de sportiv

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1