Așa tată, așa copii! Cum au dat lovitura fiul și fiica lui Hagi

mare677886.jpg

Gheorghe Hagi, alături de familia lui, la premiera peliculei "București, te iubesc!"
Citeste tot despre: 

A ars mereu pentru fotbal şi a fost, probabil, cel mai mare jucător român din istorie. Talentat şi ambiţios, Gheorghe Hagi, ajuns la 53 de ani, e şi un antrenor de succes, revigorând echipa naţională cu tineri crescuţi la clubul său, Viitorul Constanţa. Calităţile “decarului” sunt moştenite şi de cei doi copii ai săi. Kira promite să ajungă o actriţă importantă, iar Ianis a debutat deja în prima reprezentativă.

Gică Hagi şi-a împlinit în această toamnă marele vis de a-şi vedea fiul în tricoul echipei naţionale. Luna trecută, în meciul România – Lituania (3-0) de la Ploieşti din Liga Naţiunilor, selecţionerul Cosmin Contra i-a oferit lui Ianis şansa debutului, un moment pe care Hagi junior îl va ţine minte toată viaţa.

bd-2-15col.jpg

FC Sevilla a oferit 3 milioane de euro pentru Ianis (20 de ani)

În vârstă de numai 20 de ani, mijlocaşul Viitorului îşi pregăteşte întoarcerea în fotbalul mare din Occident, acolo unde a mai fost în perioada 2016-2018, la Fiorentina, fără să facă însă prea multe valuri. Astfel, Gică Hagi tatonează în această perioadă mai multe piste de transfer, începând cu varianta Standard Liege (Belgia), club la care mai evoluează un român, Răzvan Marin. Pe urmele lui Ianis Hagi s-ar afla şi o echipă de top din Spania, FC Sevilla, care ar fi oferit în urmă cu câteva luni trei milioane de euro, propunere refuzată de Gică Hagi. „Regele” mai trage de timp, în speranţa că Ianis va exploda la turneul final al Campionatului European Under 21 de anul viitor, unde România va evolua într-o grupă teribilă, cu Anglia, Franţa şi Croaţia. Ianis nu e singurul care calcă pe urmele celebrului său tată.

bd-6-bula.jpg

Gheorghe şi Marilena, mândri de cei doi copii ai lor, Kira şi Ianis

La vârsta de 23 de ani, fata lui Gheorghe Hagi cunoaşte deja celebritatea în lumea actoriei. Şcolită la New York Film Academy şi premiată la Los Angeles pentru filmul de scurtmetraj pe care l-a realizat, intitulat ”Fragile”,  Kira a  fost chemată de regizorul Toma Enache să joace într-un film de mare excepţie. Este vorba despre lungmetrajul său ”Între chin şi amin”, un film despre Experimentul Piteşti, regizat de Toma Enache, care va fi lansat în România anul viitor.

bd-3-2col.jpg

Kira (23 de ani) a filmat în puşcărie pentru pelicula „Între chin şi amin”

Distribuţia este pe măsură, actori talentaţi, nume mari ale scenei româneşti, precum celebrul Ion Dichiseanu sau Cezara Dafinescu. Kira a filmat mai multe zile, în condiţii grele, şi se pare că s-a implicat şi în alte treburi organizatorice. Ion Dichiseanu a fost impresionat de tânăra actriţă. ”În cele două zile în care am filmat, pot spune că am cunoscut un om deosebit de educat. Kira este un copil minunat, am rămas cu o impresie foarte bună despre ea, felicitări părinţilor! Este un om muncitor, s-a ocupat puţin şi de a chema actori, l-a ajutat pe Toma Enache la partea asta de organizare. În afară de talent, pentru a face carieră în acest domeniu, este nevoie de seriozitate, disciplină, cultură. Kira are un aluat bun şi sper să ajungă un om mare”, a declarat pentru Click! maestrul Ion Dichiseanu. Kira Hagi a fost foarte încântată de prima ei experienţă într-un film mare. ”Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt că am crescut brusc cu 20 ani. Este vorba despre un film care are ca temă experimentul de la Piteşti, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înţeles dimensiunea acelei tragedii. Nu sunt eu foarte verbală, dar aş vrea să le mulţumesc aici regizorului, Toma Enache şi soţiei sale, producător şi scenarist, Cătălina Enache, actorilor şi echipei care m-au făcut să mă simt pe platouri ca într-o familie”, a scris Kira Hagi pe pagina ei de Facebook.

Gică Hagi este liderul «Generaţiei de Aur»

jucator.jpg

Fotbalistul Gică Hagi a purtat cu cinste tricoul cu numărul 10

În vârstă de 53 de ani, Gheorghe Hagi a fost jucătorul exponenţial cu care „Generaţia de Aur” a României a pătruns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din SUA (1994). În cariera sa, Hagi a mai evoluat la alte două Mondiale (1990, 1998) şi la trei Europene (1984, 1996 şi 2000).

antrnor.jpg

Antrenorul Gică Hagi i-a făcut campioni pe tinerii de la Viitorul Constanţa

Sub tricolor, „Regele” Hagi a strâns 125 de selecţii şi a marcat 35 de goluri. La nivel de echipe de club, Gică Hagi a jucat la cele două mari forţe ale campionatului Spaniei, Real Madrid şi FC Barcelona. S-a retras în 2001, ultima sa formaţie fiind Galatasaray Istanbul. Ca tehnician, Gică Hagi a debutat pe banca naţionalei României, iar în prezent e patron şi antrenor la Viitorul Constanţa.

 
 

Citește și

  • Parcursul fiului lui Gică Hagi la echipele naţionale ale României a început în urmă cu şase ani, în 2012.

  • gica hagi fiica kira

    În toamna acestui an, regizorul Toma Enache a filmat o producție care ar putea fi extrem de apreciată de public la lansarea programată pentru începutul lui 2019. Și asta pentru că se bucură nu doar de o distribuție de excepție, ci și de un subiect pe măsură. Fiica lui Gică Hagi joacă în filmul „Între CHIN și AMIN”, alături de Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu, monștri sacri ai scenei românești.