Andreea Berecleanu s-a lăsat de fumat pentru copiii ei

andreea_berecleanu_main.jpg

andreea berecleanu legea antifumat
Andreea Berecleanu prezintă principalul program de știri de la Antena 1
foto: Antena 1

Știrista de la Antena 1 este una dintre vedetele care susțin Legea Antifumat. Andreea Bereclean (40 de ani) s-a declarat deranjată de fumul din ocaluri unde existau până acum spații destinate fumătorilor și crede că tutunul reprezintă un real pericol pentru sănătate. Ea are prieteni care fumători, dar și un tată care încă nu a scăpat de acest viciu, iar ea, la rândul ei, s-a lăsat de țigări pentru a le da un exemplu copiilor.

Prezentatoarea „Observatorului” de la Antena 1 consideră că organizarea petrecerilor de tipul „ultima țigară” reprezintă pentru proprietarii restaurantelor un prilej de a face bani. Andreea Berecleanu a mărturisit că are prieteni fumători care se consideră discriminați. De asemenea, ea a mai spus că s-a lăsat de fumat pentru a le da un exemplu celor doi copii ai ei, Eva și Petru.

„Pot să vă spun că pe mine mă deranjează fumul şi mă deranjează şi în locurile unde existau până acum spaţii destinate fumătorilor, pentru că fumul se simte. Atât timp cât noi nu dăunăm sănătăţii celorlalţi prin faptul că nu fumăm şi viceversa ar trebui să fie valabilă. Înţeleg că nici afară nu vor avea foarte multe locuri în care să poată fuma... pe terase, în preajma copiilor... Este mai complicat, însă cred cu tărie că o să ne adaptăm, aşa cum au făcut-o şi alte naţii, fără să fie vreo tragedie”, a declarat știrista, pentru ziarulring.ro.

„Tatăl meu încă fumează”

„Îl am pe tatăl meu care, din păcate, încă mai fumează. Aşadar, cunosc foarte bine părerea fumătorilor. Pentru că vorbim clar despre un viciu care mi se pare foarte periculos şi nu trebuie tratat precum o vorbă în vânt, ştim foarte bine că sunt adolescenţi care fumează... Singura prelegere prin care eu aş putea să fiu credibilă faţă de copiii mei este propriul exemplu. Eu am fumat, la un moment dat, ocazional, însă pentru ei m-am lăsat definitiv. Trebuie să fiu eu un exemplu pentru ca să le pot pretinde ceva”, a adăugat Andreea Berecleanu, pentru sursa citată. 

Citește și