Ce putem mânca la prânz pentru a evita pofta de dulce de la 16.00? O rețetă de la Cori Gramescu

preparare_mancare.jpg

Bucătarul prepară mâncarea
Masa de prânz asigură energia pentru restul zilei
FOTO: Unsplash.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cu toții încercăm să avem un stil de viață sănătos. Mâncăm micul dejun, gustare, prânzul, iar gustare, apoi cina. Însă, în funcție de efortul pe care îl depunem, de multe ori, după-amiaza, pe la orele 16.00, apare pofta de dulce. Nutriționista Cori Grmăescu propune o rețetă ușor de făcut și sănătoasă, pentru masa de prânz, pentru a putea ”păcăli” această tentație.

Specialiștii spun că prânzul este masa la care ne dă energie pentru a doua parte a zile, iar aceasta trebuie să ne asigure nutrienții necesari până la cină.

 

Rețeta delicioasă de la Cori Grămescu pentru a putea rezista tentației de dulce

 

”Pentru mine masa de prânz este cea mai importantă, pentru că, indiferent că suntem mantiali sau ne trezim puțin mai tărziu, ziua nu se termină odată ce ne-am încheiat programul la birou și avem nevoie de energie pentru partea a doua zilei pentru a evita pofta de dulce care ne lovește în jur de ora 16:00.

 

Așa că, azi vă propun o idee de prânz sățioasă cu brânză halloumi light, dovlecel, vânată la grătar și morcov cu cartof la cuptor”, scrie Cori Grămescu pe paginsa sa de Instagram.

 

Iată ce ușor de făcut este rețeta de la Cori Grămescu

”Pentru cartofi și morcov aveți nevoie de o tavă cu hârtie de copt pe care o stropiți cu 2-3 pufuri de ulei de măsline, iar lângă o mâna de rucola cu zeamă de lămâie. Iese yumm! ”, a mai scris Cori Grămescu.

 

Experții în nutriție mai spun că nu trebuie să mâncăm prea mult la prânz pentru că apoi intervine starea de ”leneveală” și timp de câteva ore energia noastră va merge doar pentru digerarea hranei.

Citește și:
Salată de vinete dietetică. Rețeta inedită a Mihaelei Bilic, cu ou și ulei

Legume eficiente pentru îngrijirea diferitelor tipuri de piele

Click desktop articole 580x400 p1

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Piperchi târgâsiti

    Piperchi târgâșiți este un fel de mâncare macedonean cu rădăcini grecești. Deși a fost inclus în meniul servit la nunta Simonei Halep, acest preparat nu este deloc unul luxos. Dimpotrivă. Vorbim despre o tocăniță simplă, dar delicioasă pregătită în stil tradițional aromân.

  • E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapărat să eviţi şi cum poţi alege mezeluri considerate mai bune din punct de vedere nutritiv.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5