Madridul este în carantină, dar primarul îndeamnă oamenii să iasă la restaurante și terase

restaurant-madrid.jpg

restaurant din madrid
În ciuda carantinei, restaurantele și terasele din Madrid sunt deschise până la miezul nopții
foto: Getty Images

Regiunea Madrid se află în carantină parțială pentru limitarea creșterii numărului de cazuri noi de Covid-19, însă primarul capitalei spaniole îi îndeamnă pe madrileni să iasă la terase și la restaurante. José Luis Martínez-Almeida susține că un număr foarte mic de persoane s-a infectat până acum în restaurante.

Pentru primarul conservator al capitalei spaniole, mersul la restaurant nu presupune un risc mai mare decât alte activităţi.

José Luis Martínez-Almeida îi îndeamnă pe madrileni să cumpere şi să consume la restaurant şi la terase, pentru că patronii au aplicat deja toate măsurile sanitare posibile.

Chiar dacă regiunea Madrid se află în lockdown parţial, guvernul local nu a închis comerţul, iar restaurantele pot să servească până la miezul nopţii. Doar discotecile rămân închise.

„Se poate interpreta, dar cifrele arată că mai puţin de 3% din contaminări se pot atribui restaurantelor şi este practic insesizabil. Trebuie să punem la dispoziţie toate mijloacele pentru ca, în ciuda acestei situaţii, să puteţi rămâne deschişi să vă puteţi face munca. Din acest punct de vedere cred că este necesar să trasmitem mesajul că restaurantele sunt sigure. Prin faptul că mergi la un restaurant sau la un bar nu există un risc mai mare de infectare faţă de orice activitate din viaţa noastră cotidiană”, spune José Luis Martínez-Almeida, conform Mediafax, citat de Hotnews.

Citește și:

VIDEO Proteste neobișnuite în Spania. Medicii rezidenți s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt epuizați

Spania a reușit să reducă din deficitul economic provocat de carantina din primăvară

Combinaţia de restricţii cu afaceri deschise s-a dovedit a fi una de succes şi în restul Spaniei.

Guvernul a renunţat încă din iunie la carantina pentru turişti, iar turismul a reuşit să reducă 60% din deficitul provocat de primele luni de lockdown.

Cel puţin 80% din şomajul tehnic a fost dezactivat în ultimele 3 luni şi s-au creat 570 de mii de locuri de muncă, în special în transport şi în sectorul HORECA.

Citește și:

Ministrul Sănătății din Spania vrea restricții mai dure în Madrid, pentru prevenirea Covid-19

În mod neaşteaptat, Spania a avut o creştere economică de 16,75% în al treilea trimestru, iar deficitul anual a coborât la 8%.

Drept urmare, guvernul spaniol a spus că nu va accesa în primă fază decât jumătate din fondurile europene Covid şi va face investiţii de 39 de miliarde în industrie, tehnologie şi digitalizare.

 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1