Bucureștiul intră în carantină totală? Ce spune primarul general Nicușor Dan

nicusor-dan.jpg

nicusor dan cu masca de protectie pe fata
Primarul general Nicușor Dan a explicat cum poate fi carantinat un cartier al Capitalei
foto: Inquam Photos

În contextul în care tot mai multe țări europene impun din nou carantina totală pentru a limita creșterea infecțiilor cu coronavirus, primarul Nicușor Dan a comentat, la Digi24, condițiile în care cartiere sau străzi întregi din București ar putea fi închise.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a dezvăluit, în cadrul interviului “În Fața Ta” de la Digi24, cum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București, dacă este nevoie.

Nicușor Dan a declarat că în câteva zile va fi implementat un sistem pus la punct împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin care vor fi depistate focarele de infecție cu noul coronavirus.

Citește și:

Belgia, din nou în carantină totală. ”Trebuie să ne asigurăm că sistemul medical nu se prăbușește”

Imagini incredibile. Parizienii fug din oraș de teama carantinei. Alții au luat cu asalt terasele

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea.

Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”.

Primarul Capitalei a precizat că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale și Jandarmeriei.

Vineri, 30 octombrie, în municipiul București au fost confirmate 900 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar rata de infectare la 14 zile era de 3,78.

Citește și