Cod galben de ninsori viscolite. În Harghita, drumarii au intervenit deja pentru deszăpezire

ninsoare-harghita.jpg

drum inzapezit in harghita
Drumarii din Harghita au intervenit după primul episod de lapoviță și ninsoare

Meteorologii au anunțat cod galben de vânt puternic și ninsori pentru zona Carpaților Meridionali și Orientali. În restul regiunilor se vor înregistra ploi sau precipitații mixte. Drumarii au fost nevoiți să intervină, sâmbătă dimineața, dupîă primul episod de lapoviță și ninsoare în Harghita.

Meteorologii au anunţat că, până duminică după-amiază, se vor semnala ploi în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, iar la munte, în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei sunt aşteptate precipitaţii mixte.

Zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali este sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite. Codul galben vizează zone din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin.

Drumarii din Harghita au intervenit după primul episod de lapoviță și ninsoare

Drumarii din judeţul Harghita au intervenit, sâmbătă dimineaţă, cu utilaje, pe cinci drumuri naţionale după ce în zonă s-au semnalat lapoviţă şi ninsoare.

"Colegii din judeţul Harghita au avut parte în acestă dimineaţă de primul episod de lapoviţă şi ninsoare", au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Ca urmare, Secţia de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc a acţionat cu 6 utilaje, care au răspândit 24 de tone de sare pe DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13B şi DN 15.

"Prognoza meteo anunţă temperaturi scăzute şi precipitaţii mixte în continuare, mai ales în zonele montane, aşa că vă rugăm să nu plecaţi la drum dacă nu aveţi maşina pregătită pentru condiţii de iarnă!", au mai transmis aceştia.

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1