Povestea lui Allen Coliban, noul primar al Brașovului, și secretul numelui exotic. «Îmi place numele meu, sunt român»

Ultima actualizare:

    Noul primar al Brașovului, Allen Coliban este unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din RomâniaFoto: colibanprimar.ro
Noul primar al Brașovului, Allen Coliban este unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din RomâniaFoto: colibanprimar.ro

It-ist, două facultăți de elită, sportiv de înaltă performanță, senator, tânăr, frumos, luptător pentru mediu și tată a două fetițe, crescut de mamă și bunică. Nu este un macho, este noul primar al Brașovului, Allen Coliban. Click! îți spune tot ce trebuie să știi despre politicianul din USR-PLUS care a produs surpriza de la Brașov și care a promovat în Parlament Legea Mirosurilor și Radarul Pădurilor

Allen Coliban a reușit ceea ce puțini credeau: să îl învingă pe George Scripcaru, primarul PNL al Brașovului, care a condus orașul de sub Tâmpa timp de 16 ani. Cine este omul? Allen cu doi de ”l” are 41 de ani, s-a născut și a crescut într-o zonă încărcată de istorie și unde natura a sărutat România-Șcheii Brașovului.

Povestea numelui spusă chiar de Allen Coliban

Tatăl a fost profesor de fizică și i-a pus numele băiatului său după James Van Allen, omul de știință american care a descoperit particulele de energie din jurul globului pământesc, a declarat chiar noul primar al Brașovului în ”Decât o Revistă”. Unii trec prin viață și fac ce pot, alții lasă urme și în piatră. Așa pare a fi tânărul Coliban. A urmat un liceu de prestigiu, Colegiul Național “Andrei Șaguna”, a făcut două facultăți: una la Universitatea Politehnică din București (Facultatea de Automatică) și alta la Universitatea Transilvania (marketing)."Mă cheamă Allen pentru că părinții mei au făcut parte din generația hippie a României anilor ‘70, o generație care a învățat engleză în școală și nu rusă, o generație fugărită de autorități pentru părul lung și pentru barbă, o generație din care mulți proaspăt-părinți au găsit ca formă de dizidență botezarea copiilor cu nume nu tocmai neaoșe. Așa am ajuns să fiu coleg de generație cu Doris, cu Polixenia, cu Iunia, cu Naomi, cu Maximilian, cu Lorena etc. În acest context, fizicianul de taică-miu mi-a dat numele unor centuri de radiații: (Van) Allen. Îmi place numele meu, sunt român, nu cred că aș fi fost mai bun, mai drept sau mai iscusit dacă m-ar fi chemat altfel", se descrie Allen Coliban pe Facebook.

Allen Coliban și cariera profesională

Potrivit propriilor declarații, Allen Coliban are o experiență de 10 ani în industria IT, opt ani în consultanță de business şi fonduri europene, șase ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței.”La 14 ani învățam singur grafică în Corel DRAW, la 20 de ani aveam propria firma de software și clienți internaționali, la 27 de ani eram director de producție”, își descrie Allen Coliban traseul în IT.

”Lapte de pasăre”, o cremă fină de vanilie este”mâncarea”preferată a lui Allen Coliban
”Lapte de pasăre”, o cremă fină de vanilie este”mâncarea”preferată a lui Allen Coliban

Allen Coliban, sportivul

Allen Coliban este practicant la nivel de performanță al schiului și…curlingului, un sport mai puțin cunoscut în România. În schi, cea mai bună performanță a sa a fost locul 1 la Campionatele Universitare de Schi Alpin. În curling, a câștigat o medalie de argint la Campionatul European din 2013. A fost instructor de curling în Scoția, Cehia, Germania, China, Japonia și a organizat Campionate Mondiale și Jocurile Paralimpice (2014). A ajuns chiar președintele Federației Române de Curling.

Allen Coliban în 2019 la Campionatele Mondiale de Curling proba de dublu mixt
Allen Coliban în 2019 la Campionatele Mondiale de Curling proba de dublu mixt

Allen Coliban are două fete, Runa (8 ani) cu fosta soție și Petra (2 ani) cu actuala parteneră. Iubește muntele, sportul, știe să cânte la chitară și este un pasionat colecționar de astfel de instrumente. Pentru bizbrasov.ro, Allen Coliban a declarat că filmul său preferat este Zorba Grecul, iar mâncarea preferată este…un desert originar din Franța,”lapte de pasăre”. Aceasta este o cremă fină de vanilie obținută prin fierberea gălbenușului de ou cu adaos de zahăr, lapte și vanilie.

Allen Coliban, cariera politică

Allen Coliban este senator USR de Brașov aflat la primul mandat dar ca și în viață, el nu este un oarecare. El este una dintre vedetele noii drepte din Parlamentul României. Senatorul Coliban este vicepreședinte al USR, unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din România și a schimbat în Parlament percepția în acest domeniu prin inițiative cu puternic impact: Legea Mirosurilor și Radarul Pădurilor. În prezent este președintele Comisie de Mediu din Senat și vicepreședinte al Comisiei de Transporturi.

Citiți și

Cine este Dominic Samuel Fritz, neamțul care i-a scos pe timișoreni în stradă dupa 30 de ani

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net