VIDEO Au început probele de trafic pe magistrala de metrou spre Drumul Taberei

statia-metrou-eroilor-2.jpg

Stația de metrou Eroilor 2 de unde a plecat în probe garnitura
Din stația de metrou Eroilor 2 începe magistrala 5
Foto:clubferoviar.ro

La opt ani de la începerea lucrărilor au început sâmbătă testele de trafic la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5. Ultimul termen avansat de autorități pentru punerea în funcțiune este sfârșitul verii.

Pentru prima oară sâmbătă, după ce s-au făcut probe cu trenuri speciale, a intrat pe traseul magistralei 5 și o garnitură normală dar fără călători anunță clubferoviar.ro. Primul tren care a circulat pe magistrala 5 a fost luat de pe magistrala 1, Dristor 2-Pantelimon. Pe 28 mai, oficialii Metrorex au făcut ultima declarație oficială despre începerea circulației pe Magistrala 5: va fi gata ”până la sfârșitul verii”. Promisiunea a fost făcută atunci la Radio România Actualități de Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex:”Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Potrivit clubferoviar.ro, inginerul Mustățea a precizat că totul depinde de rezultatele testelor care se fac cu trenurile de metrou în mișcare. Nu există ministru al Transporturilor să nu fi promis finalizarea lucrărilor la magistrala 5. Ultimele două termene au fost decembrie 2019, avansat și încălcat de ministrul Răzvan Cuc de la PSD și 30 iunie 2020 de ministrul Lucian Bode

Povestea magistralei 5, Eroilor 2-Drumul Taberei

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015. Trenurile vor circula pe traseul Eroilor 2-Drumul Taberei(Valea Ialomiței).

Este vorba de 10 stații și un depou: Râul Doamnei, Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Pe această magistrală vor circula deocamdată opt trenuri Bombardier luate de pe magistralele 1 și 3 Dristor 2-Pantelimon respective Preciziei-Anghel Saligny. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Tunelul de metrou este săpat la o adâncime medie de 16 m

 

Citiți și

Se deschide Magistrala 5. Când vom circula cu metroul până în Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc promite că la sfârșitul lui 2019 se va circula pe magistrala 5 de metrou

 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1