Alin Firfirică: ”Mi-era dor de antrenamentele pe stadion”

alin_firfirica_la_antrenament.jpg

Alin Firfirică la antrenament
Alin Firfirică la antrenament

Calificat la Jocurile Olimpice în proba de aruncare a discului, atletul Alin Firfirică s-a bucurat ca un copil de primele antrenamente făcute pe stadion după două luni de izolare. El spune că visează la momentul în care va participa din nou la concursuri.

După lunga perioadă în care s-a pregătit în casă sau în fața blocului la Râmnicu Vâlcea, Alin Firfirică a mărturisit că abia aștepta să facă antrenamente normale. ”Este bine să încep să arunc din nou cu discul, îmi era dor, voiam să văd unde mă aflu, pentru că fiind o probă tehnică, se pierde foarte mult. Ca să ajung din nou la linia de plutire sigur voi avea de tras cam trei luni”, a mărturisit el pentru Sportsnet Group.

Alin Firfirică și-a adus în apartament 240 kg de discuri

Alin spune că cele două luni de antrenamente acasă au trecut foarte greu, pentru că nu avea condiții propice de pregătire. ”A fost foarte greu. Având 116 kilograme, era dificil ca dintr-o dată să fac sărituri pe scările interioare ale blocului. Vecinii care mă cunosc sau știu ce fac mă înțeleg, alții nu sunt atât de pașnici. Când am plecat din baza de la Snagov a trebuit să îmi iau cam 240 de kilograme de discuri și să le urc la etajul 4, împreună cu o bară și să mă apuc în casă să lucrez. Vă dați seama că nu este același lucru ca într-o bază unde am tot felul de aparate unde să pun acea bară… cât aș putea să fac pe o canapea cu o bară împins de la ceafă sau tot felul de exerciții?! Mai mult am cărat discurile degeaba”, recunoaște atletul nostru.

Alin Firfirică: ”Cred că sunt urmărit de ghinion”

Firfirică recunoaște că se teme pentru viitorul Jocurilor Olimpice, mai ales că, spune el, pare urmărit de ghinion când vine vorba de Olimpiade. ”Cred că sunt urmărit de ghinion. În 2016 m-am calificat, la 3 zile după ce perioada de calificări s-a închis, asa că am stat acasă, am văzut Jocurile Olimpice de la televizor. În 2020 m-am calificat cu potențial de medalie, dar iată-mă din nou acasă pentru că s-a amânat din cauza acestui virus. Iar acum să sperăm că se va ține în 2021 pentru că am înțeles că sunt dubii , nu e nici acest an sigur”, a încheiat atletul nostru.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1