Postludiul, important atât pentru parteneri, cât şi pentru relaţie

vbn.jpg

Postludiu importanta atât pentru parteneri cât şi pentru relaţie
Postludiul, adică atenţia pe care partenerii şi-o acordă după finalizarea actului sexual, este un aspect esenţial al vieţii intime şi al relaţiei de cuplu
foto: 123RF

Preludiul este extrem de necesar la începutul partidei de amor, dar ce se întâmplă după ce facem sex? Postludiul, adică atenţia pe care partenerii şi-o acordă după finalizarea actului sexual, este un aspect esenţial al vieţii intime şi al relaţiei de cuplu, la fel de important ca preludiul. Mângâierile şi vorbele dulci nu ar trebui să fie trecute cu vederea sau tratate expeditiv. A fi rece, deconectat sau distant după sex poate avea efecte negative și poate influența nivelul de satisfacție a unei femei.

Nimic nu este mai nepotrivit pentru o femeie decât să vadă cum bărbatul satisfăcut se desprinde de ea şi se retrage în colţul lui ca să adoarmă sau, mai rău, ca să fumeze o ţigară. În asemenea împrejurări, femeia are impresia că a fost folosită ca pe un simplu obiect sexual.

Prin urmare, este important ca partenerii de cuplu să mențină starea de spirit și să continue să se îmbrăţişeze, să se mângâie şi să se sărute reciproc după orgasm. Aceasta înseamnă că afecțiunea și starea de spirit generală trebuie să continue. Postludiul este ceea ce întăreşte intimitatea în relaţie, este respectul şi adoraţia pe care un bărbat le manifestă pentru femeie.

Citește și

 • Cearta în limite normale fără a exagera face bine relaţiei de cuplu

  Fiecare dintre noi cred că a auzit la un moment dat replica “noi nu ne certăm niciodată”. La primul contact cu această replică avem tendinţa de a ne întreba “Cum oare rezistă ei fără să se certe? Chiar totul este perfect în relaţia lor?

 • Pierderea dorinţei sexuale una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu

  Pierderea dorinţei sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu şi care poate deteriora stima de sine. Această disfuncţie sexuală poate interveni în orice moment în viaţa unei persoane şi poate crea un disconfort emoţional. În această situaţie, apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

 • Bărbaţii au nevoie de spaţiu

  Atunci când un bărbat are o problemă, se va retrage în carapacea sa şi va petrece timp de unul singur până îşi depăşeşte situaţiile delicate. Are nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lui concluzii. Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu.

 • Comunicarea dorinţelor sexuale extrem de importantă în relaţie

  Comunicarea dorinţelor sexuale şi a nevoilor intime este extrem de importantă în relaţia de cuplu. Multe persoane au concepția eronată că este „anormal” să-și comunice dorințele partenerului sau partenerei. În absența comunicării, nicio relație de cuplu nu poate fi stabilă, iar cei doi parteneri riscă să intre într-o rutină apăsătoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1