Discuţiile despre activitatea intimă nu trebuie ignorate. Iată de ce

sav.jpg

Discuţiile despre activitatea intimă nu trebuie ignorate
Nu este nimic ruşinos în a discuta despre sex cu partenerul de viaţă
foto: 123RF

Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos mărturisesc că îşi iubesc partenerul de viaţă, dar preferă să nu discute cu acesta despre aşteptările lor în ceea ce priveşte partida de sex. De ce? Dacă susţii că îţi iubeşti soţul, comunicarea dintre voi ar trebui să fie cu atât mai bună, iar viaţă sexuală la fel. Oare iubirea pe care o simţi faţă de partener nu înseamnă şi faptul că reuşeşti să comunici cu el foarte bine pe orice plan? Discuţiile despre activitatea intimă nu trebuie ignorate.

Oare în câte cupluri se vorbeşte despre orgasm? Poate este mai uşor să îl mimezi decât să vorbeşti despre el, dar de ce ai face acest lucru dacă îţi iubeşti partenerul? Are rost să îl minţi? Poate nu te atinge cum ţi-ai dorit şi nu reuşeşti să obţii orgasmul. El nu are probleme de acest gen, dar tu? Nu trebuie să ignori faptul că nu te simţi satisfăcură din punct de vedere sexual pentru că este o problemă ce nu trebuie trecută cu vederea.. Comunică-i partenerului, încercaţi să rezolvaţi situaţia împreună, iar dacă nu reuşiţi, apelaţi la un sexolog.

Dacă nu comunicăm, nu avem de unde să ştim dacă ceea ce facem este într-adevăr bine şi provoacă plăcere. Învăţaţi să vă ascultaţi unul pe celălalt, stabiliţi ceea ce vă place, ce sunteţi dispuşi să încercaţi şi puneţi în aplicare. Renunţaţi la complexe! Nu este nimic ruşinos în a discuta despre sex cu partenerul de viaţă.
 

Citește și

 • De ce ajung femeile sa nu-şi mai dorească să facă sex

  În momentul în care bărbatul se concentrează doar pe satisfacerea propriilor plăceri sexuale, lăsându-şi partenera frustrată, undeva în apropierea unui orgasm neatins, n-ar trebui să se mire când ea îşi va pierde treptat interesul pentru sex.

 • Motivele pentru care femeile trecute 45 de ani nu chef sex partenerul

  Uneori se întâmplă ca femeile trecute de 45 de ani să nu mai aibă chef efectiv de contacte intime cu partenerul lor. Bărbaţii se grăbesc adesea să tragă concluzii pripite şi consideră că sunt primii vinovaţi pentru lipsa de interes faţă de sex a soţiilor lor, însă realitatea poate fi cu totul alta. Există mai multe motive pentru care femeile trecute de prima tinereţe refuză să mai facă sex cu bărbatul de lângă ele.

 • Lipsa de încredere în propriul corp nu face decât să ucidă pasiunea

  Din dorinţa de a fi perfecte şi de a-l face pe cel ce îl iubesc să se simtă extraordinar, femeile fac uneori, în dormitor, lucruri care nu le fac plăcere. Multe reprezentante ale sexului frumos se simt nesigure pe propriul corp, iar această nesiguranţă nu face decât să omoare pasiunea. Pentru unele, o partidă de sex înseamnă lumini stinse şi o pătură trasă pe cap.

 • Iată ce îi determină pe unii bărbaţi să se retragă dintr-o relaţie

  Dacă am acorda mai multă atenţie diferenţelor existente între modul în care înţeleg femeile relaţia şi felul în care o văd bărbaţii, multe dintre problemele care apar pe parcurs ar putea fi evitate sau rezolvate înainte de a fi prea târziu.