Lucrurile mărunte şi discuţiile cu partenerul, ingredientele unei relaţii fericite

d.jpg

Lucrurile mărunte discuţiile cu partenerul ngredientele relaţii fericite
Conversaţiile avute seara cu partenerul despre experienţele pe care fiecare le-a avut pe parcursul zilei s-au dovedit a fi printre cele mai eficace activităţi
foto: 123RF

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de lipsa de satisfacţie din cadrul cuplului. Toată lumea se pricepe la relaţii şi mulţi sunt dispuşi să îşi exprime opiniile cu privire la ce înseamnă sau cum putem avea o relaţie fericită.

Deseori, în relaţii, uităm să acordăm atenţie lucrurilor mici de zi cu zi şi nevoilor celuilalt. Lururile mărunte şi interacţiunile zilnice sunt mai importante pentru calitatea şi stabilitatea relaţiei decât o cină romantică, o vacanţă în locuri exotice sau un cadou scump.
Fiecare partener poate face lucruri mici care să îmbunătăţească relaţia, însă acestea sunt considerate banale şi deseori nu primesc importanţa cuvenită.

Conversaţiile avute seara cu partenerul despre experienţele pe care fiecare le-a avut pe parcursul zilei s-au dovedit a fi printre cele mai eficace activităţi. Succesul conversaţiei depinde de capacitatea fiecăruia de a-l asculta activ pe celălalt, de a empatiza, a manifesta un interes autentic  faţă de celăllat, de exprimarea afecţiunii şi înţelegerea emoţiilor celuilalt.

 
 

Citește și