VIDEO Condiţii de coşmar la spitalul TBC

Bolnavii de plămâni din Focşani sunt trataţi în saloane pline de igrasie, mucegai şi rugină. Un filmuleţ postat pe o reţea de socializare a scos la iveală condiţiile de coşmar în care stau pacienţii uneia dintre secţiile Spitalului Sfântul Pantelimon din oraş.

Filmuleţul postat pe o reţea de socializare de un aparţinător aflat în vizită arată un peisaj de coşmar. Secţia respectivă a spitalului Sfântul Pantelimon a fost nu demult clădirea Spitalului TBC şi este veche de mai bine de 50 de ani. Aici sunt încă trataţi bolnavii de plămâni, iar pentru ei condiţiile prezentate în imagini sunt un factor mai mare de îmbolnăvire decât de vindecare. Sunt oameni care provin din mediul rural şi care rămân internaţi şi câte 2-3 luni. Sub protecţia anonimatului, oameni se plâng şi ei oricui stă să-i asculte.

Imaginile nu sunt o noutate, dar nimeni nu a avut curajul să spună lucrurilor pe nume până acum.

Conducerea Spitalului spune că lucrările de reabilitare şi modernizare vor începe imediat după Anul Nou. Până atunci, însă, bolnavii de plămâni mai inspiră puţin din aerul îmbâcsit de igrasie al saloanelor.