Zeci de câini otrăviţi în Craiova!

Citeste tot despre: 

Câteva zeci de câini comunitari, dar şi cu stăpân, au murit otrăviţi, miercuri seară, în mai multe cartiere din Craiova, după ce au mâncat cârnaţi în care fusese injectată otravă şi care au fost împăştiaţi pe străzi, transmite informează Mediafax.

În aproprierea blocurilor din cartierul 1 Mai, mai mulţi locatari adunau, miercuri seară, cadavrele câinilor sau încercau să salveze animalele care mai erau în viaţă.

"Am ieşit cu câinele în faţa blocului să-l plimb şi la circa 30 de minute după aceea câinii erau otrăviţi. L-am urcat în maşină şi l-am dus la cabinet. Toată Craiova e plină de câini otrăviţi", a declarat unul dintre locatarii din cartierul 1 Mai.

"Mi-a murit un pekinez pe care îl aveam în casă. Au murit şi câinii de afară, de lângă bloc, care erau în custodia noastră. Am dat bani pentru ei şi i-am sterilizat", a spus, la rândul său, o craioveancă din cartierul Brazda lui Novac.

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor au fost sesizaţi în legătură cu câteva zeci de astfel de cazuri.

"Încercăm să resuscităm câinii pe care îi avem încă în viaţă. Am primit apeluri din toate cartierele oraşului. Se pare că otrava folosită este un organofosforic. După simptomele pe care le au căţeii, este o substanţă de gradul I de toxicitate, interzisă de lege”, a declarat Oana Popescu, preşedintele Asociaţiei Speranţa pentru Animale Dolj.

Şeful Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova, Sorin Ciobanu, spune că instituţia nu a fost anunţată despre acest incident.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1