Zeci de câini otrăviţi în Craiova!

Ultima actualizare:

În aproprierea blocurilor din cartierul 1 Mai, mai mulţi locatari adunau, miercuri seară, cadavrele câinilor sau încercau să salveze animalele care mai erau în viaţă.

"Am ieşit cu câinele în faţa blocului să-l plimb şi la circa 30 de minute după aceea câinii erau otrăviţi. L-am urcat în maşină şi l-am dus la cabinet. Toată Craiova e plină de câini otrăviţi", a declarat unul dintre locatarii din cartierul 1 Mai.

"Mi-a murit un pekinez pe care îl aveam în casă. Au murit şi câinii de afară, de lângă bloc, care erau în custodia noastră. Am dat bani pentru ei şi i-am sterilizat", a spus, la rândul său, o craioveancă din cartierul Brazda lui Novac.

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor au fost sesizaţi în legătură cu câteva zeci de astfel de cazuri.

"Încercăm să resuscităm câinii pe care îi avem încă în viaţă. Am primit apeluri din toate cartierele oraşului. Se pare că otrava folosită este un organofosforic. După simptomele pe care le au căţeii, este o substanţă de gradul I de toxicitate, interzisă de lege”, a declarat Oana Popescu, preşedintele Asociaţiei Speranţa pentru Animale Dolj.

Şeful Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova, Sorin Ciobanu, spune că instituţia nu a fost anunţată despre acest incident.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net